Dei Energy News

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΣΕΕΝ Εργατική Αλληλεγγύη: "Η έλλειψη προσωπικού δολοφονεί "



Ακόμα ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των κυβερνητικών -εργοδοτικών εγκλημάτων που τα τελευταία χρόνια έγιναν στην ΔΕΗ και ιδιαίτερα στην περιοχή μας! Ο συνάδελφος Νίκος Καραστογιάννης 38 ετών βρέθηκε χτυπημένος στο δάπεδο ανάμεσα από τις ερπύστριες του εκσκαφέα του Ορυχείου Νοτίου πεδίου όπου εργαζόταν ως κατευθυντής!
Κανείς δε γνωρίζει πως και που χτύπησε ο συνάδελφος αλλά αυτό που γνωρίζουμε όλοι είναι ότι δεν υπήρχε δεύτερο άτομο (εκτός από τους δυο χειριστές του εκσκαφέα που δεν έχουν οπτική επαφή με τον κατευθυντή) όπως ορίζουν οι κανονισμοί και είναι αναγκαίο να υπάρχει λόγω της φύσης της εργασίας και το τεράστιο μέγεθος του εκσκαφέα (4.000 τόνους μηχάνημα)!
Όμως η τρόικα και η κυβέρνηση με την ένοχη σιωπή της διοίκησης της ΔΕΗ και την αδράνεια του συνδικαλιστικού κινήματος αποφασίζει ότι δεν πρέπει να γίνουν προσλήψεις (παρά τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα) κοιτώντας αριθμούς χωρίς γνώση και ευθύνη για το τι θα συμβεί στους εργαζόμενους που με υπεράνθρωπες προσπάθειες και κάτω από τραγικές εργασιακές συνθήκες πασχίζουν να κρατήσουν σε λειτουργία τα Ορυχεία και τους Ατμοηλεκτρικούς σταθμούς!

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν σκοπό να ανεχτούν άλλο:
  • Την καταστροφική μείωση του τακτικού προσωπικού!
  • Την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας
  • Την ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:
  1. Άμεσα προσλήψεις τακτικού εργατοτεχνικού προσωπικού που να καλύπτει όλες τις οργανικές θέσεις (Είναι φανερό ότι αυτές οι εργασίες είναι απαραίτητο να γίνονται από έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό)
  2. Να τηρούνται όλοι οι μεταλλευτικοί κανονισμοί και οι κανόνες ασφαλούς εργασίας
  3. Να γίνει άμεσα τμήμα Επιθεώρησης μεταλλείων στην περιοχή
  4. Οι συνάδελφοι που τοποθετούνται στα ασθενοφόρα να είναι σε θέση να ανταποκριθούν άμεσα και επιτυχώς σε μια τέτοια κατάσταση και να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται (εκπαίδευση στις απαιτήσεις τραυματιοφορέα, βεβαίωση μετά από τα τεστ δεξιοτήτων κλπ) κάτι που δε συμβαίνει στο Νότιο πεδίο και μάλιστα μόλις πριν μια βδομάδα το συνδικάτο μας το επεσήμανε σε παράσταση διαμαρτυρίας προς τη διεύθυνση του ορυχείου! 
Ευχόμαστε ο συνάδελφος να κερδίσει τη δύσκολη μάχη που δίνει για τη ζωή του και καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν σε καμιά πίεση που είναι έξω από τους κανονισμούς ασφαλείας!


Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News