Dei Energy News

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Κρίσεις και σχόλια από την ΑΣΣΕ-ΔΕΗ

Σχετικά με το πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της ΕΤΕ-ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εδέησε να κάνει μετά από 2,5χρόνια Γενικό Συμβούλιο και Γενική Συνέλευση. Οι εργασίες αυτές έγιναν στον πιο κατάλληλο χώρο αυτόν της αίθουσας εστίασης των συναδέλφων μας της 4ηΜονάδας στη Μεγαλόπολη. Η έλλειψη παρουσίας της Διοίκησης της ΔΕΗ και της τρόικας που κυβερνά ήταν ενδεικτική της θέσης που έχει πλέον το συνδικάτο μας στους σχεδιασμούς τους. Όλος σχεδόν ο χρόνος αναλώθηκε από την τρόικα του σωματείου μας ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ) στο να κατηγορούν την κυβέρνηση για όλα τα κακά και να δικαιολογούνται για την ανυπαρξία του σωματείου.

Η προετοιμασία του Γενικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης ήταν ανύπαρκτη. Όφειλε το ΔΣ να οδηγήσει το συνδικάτο σε τοπικές γενικές συνελεύσεις στις οποίες πέραν της ενημέρωσης να συζητούντο η εισήγηση του Διοικητικού απολογισμού και οικονομικού απολογισμού για την περίοδο Μάιος 2010 έως Οκτώβριος 2012 και του προγραμματισμού για την επόμενη περίοδο. Δεν έγιναν οι τοπικές γενικές συνελεύσεις και δεν κατατέθηκαν ποτέ σε ΔΣ οι εισηγήσεις αυτές. Ως εκ τούτου η σύγκληση των οργάνων αυτών έγινε παράτυπα και αντικαταστατικά. Η μεγάλη αυτή καθυστέρηση σύγκλησης των οργάνων και η παράτυπη λειτουργία τους υπηρετούσε τις ανάγκες του κυβερνητικού συνδικαλισμού και της συγκάλυψης της κατασπατάλησης μεγάλων ποσών από τις εισφορές που κατέβαλαν τα μέλη του σωματείου. Στον βωμό αυτό της συγκάλυψης έπεσε και το απεργιακό ταμείο το οποίο και καταργήσανε.

Οι ανάγκες σήμερα του κυβερνητικού συνδικαλισμού απαιτούν την δικαιολόγηση της ήττας και της αναποτελεσματικότητας, την δικαιολόγηση της αδυναμίας ρουσφετολογικής εξυπηρέτησης, την αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων μεταξύ των συνδικαλιστών τους και της επίκλησης του παραταξιακού πατριωτισμού. Το μέγεθος όμως της καταστροφής και οι όποιες εσωτερικές τους τριβές δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους και την αδήριτη ανάγκη ανατροπής των συσχετισμών και του εργοδοτικού συνδικαλισμού τους.


Τα ψηφοδέλτια ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΑΔ έβαλαν τους εκπροσώπους των παραρτημάτων να ψηφίσουν κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης υπέρ ενός Απολογισμού, ενός προγραμματισμού και ενός απολογισμού του ταμείου που ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ. Δυστυχώς οι πρόεδροι των ΤΔΕ, οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των παραρτημάτων και τα απλά μέλη που παρίσταντο στην Γενική Συνέλευση κάτω από το βάρος του παραταξιακού τους πατριωτισμού, της άγνοιας και του φόβου, ψήφισαν υπέρ της... έγκρισης και στις τρεις ψηφοφορίες απαλλάσσοντάς τους έτσι από οποιαδήποτε ευθύνη .

Διεκδικήστε την ΕΤΕ/ΔΕΗ

Η κρίση που ζούμε, η κατεδάφιση των κατακτήσεων της τάξης μας, η επεκτεινόμενη ανασφάλεια και φτώχεια πρέπει να μας κάνει αυστηρούς κριτές σε όσους εμπιστευθήκαμε τις τύχες των συνδικάτων μας. Να σταθούμε αυστηροί κριτές όσων μέχρι τώρα στήριξαν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και τον κατακερματισμό της σε μικρές εταιρείες. Να σταθούμε αυστηροί κριτές στα φαινόμενα διαφθοράς που παρουσιάστηκαν στην ΕΤΕ/ΔΕΗ και επιχειρήθηκε να συγκαλυφτούν. Να απαιτήσουμε και τώρα ακόμη την επιστροφή των χρημάτων που λείπουν από τα ταμεία. Να απαιτήσουμε επίσης να πέσει άπλετο φως στην αδιαφανή διαχείριση των χρημάτων που εισέρρευσαν από την ΔΕΗ στην ΕΤΕ, στον ΟΚΔΕ και στη ΓΕΝΟΠ.


Τα μέλη της ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν μπορεί να μείνουν θεατές στην εξελισσόμενη καταστροφή των δικαιωμάτων τους. Δεν μπορεί να δέχονται να τους αντιμετωπίζουν ως πρόβατα και να μην απολογούνται όλοι αυτοί που ψήφισαν ΝΑΙ στην πώληση του 49% της ΔΕΗ, που ψήφισαν ΝΑΙ στον τεμαχισμό της ΔΕΗ. Δεν μπορεί η κατασπατάληση των εισφορών τους να βρίσκεται στα χέρια εισαγγελέα και οι ίδιοι να μην ξέρουν τίποτα !


Μια νέα προοπτική είναι αναγκαία για την ανάκαμψη του συνδικάτου μας. Για να καταστήσουμε την ΕΤΕ/ΔΕΗ ταξική,αγωνιστική και αποτελεσματική. Μια προοπτική που θα γραφτεί με την δράση και τον λόγο των απλών μελών της. Των απλών μελών που έχουν αγανακτήσει με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και τα φαινόμενα διαφθοράς της τρόικας των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΑΔ.


ΕΤΕ/ΔΕΗ είστε εσείς τα χιλιάδες μέλη της. Διεκδικήστε το σωματείο. Διεκδικήστε την ΕΤΕ/ΔΕΗ. Το σημερινό ΔΣ απεδείχθη κατώτερο των αναγκών και της ιστορίας του σωματείου μας. Όλοι να απαιτήσουμε γενικές συνελεύσεις και να αποφασίσουμε να πάει η ΕΤΕ τώρα σε εκλογές για να φύγουν όλοι αυτοί που οδήγησαν την ΕΤΕ σε αυτά τα χάλια, που την εξευτέλισαν και την διέσυραν.


ΕΤΕ/ΔΕΗ ταξική, αγωνιστική και αποτελεσματική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News