Dei Energy News

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Πρόταση για προαστιακό σε Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Αμύνταιο-Φλώρινα για μετακίνηση εργαζομένων της ΔΕΗ

Στην ομάδα «Θέλουμε το τρένο πίσω στην Βεγορίτιδα!» αναρτήθηκε, από τον κ. Γεώργιο Ε. Νάθενα (μαθηματικός-συγκοινωνιολόγος, πρώην ειδικός σύμβουλος ΟΣΕ, με κύριο αντικείμενο στον σχεδιασμό και ανάπτυξη του Προαστιακού σιδηροδρόμου της Αθήνας και πρώην Πρόεδρος του ΣΦΣ) πρόταση για δρομολόγηση προαστιακού τραίνου στη διαδρομή .....
Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Αμύνταιο-Φλώρινα.
«Όταν, με το καλό, αποκατασταθεί η αποξηλωθείσα από την ΔΕΗ σιδηροδρομική γραμμή από Αμύνταιο και Πτολεμαΐδα προς Κοζάνη, θα πρέπει η τοπική κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας να διεκδικήσει την δρομολόγηση τοπικού-προαστιακού τραίνου με αυτοκινητάμαξα στη διαδρομή Κοζάνη - Πτολεμαΐδα - Αμύνταιο - Φλώρινα.
Πέντε δρομολόγια ημερησίως για τοπική εξυπηρέτηση και μετακινήσεις εργαζομένων προς τα εργοστάσια της ΔΕΗ, στα αστικά κέντρα της Δυτικής Μακεδονίας κλπ.
Τα δρομολόγια αυτά, εφόσον ρυθμιστεί δρομολογιακά να διασταυρώνονται στον ΣΣ Αμυνταίου με τα τραίνα Φλώρινας-Θεσσαλονίκης (και αντιστρόφως), θα δίνουν την ευκαιρία για μετεπιβίβαση, ώστε όποιος θέλει από Κοζάνη η Πτολεμαΐδα να κατευθυνθεί προς Άρνισσα, Έδεσσα κλπ ή από Πτολεμαΐδα προς Θεσσαλονίκη, να μπορεί να το κάνει.
Και για να μην φέρει αντιρρήσεις η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ας αναλάβει η ΔΕΗ να επιδοτήσει την λειτουργία και αυτών των δρομολογίων, όπως κάνει άλλωστε και με τα τρένα Θεσσαλονίκης-Φλώρινας, ως αντισταθμιστικό μέτρο για την περιβαλλοντική όχληση της περιοχής, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».

 http://energypress.gr/news/reuma/Protash-gia-proastiako-se-Kozanh-Ptolemaida-Amyntaio-Flwrina-gia-metakinhsh-ergazomenwn-ths-DEH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News