Dei Energy News

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΜΙΣΘΟΣ σοκ (9.166 ευρώ) στη ΔΕΗ!!!

ΑΠΟ ΤΟ http://athenapost.blogspot.com/

ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΜΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΩΣ ΚΑΙ 2.259 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ
 
ΣΚΑΝΔΑΛΟ- ΜΑΜΟΥΘ ΜΕ ΧΡΥΣΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Την ώρα που οι Έλληνες πληρώνουν χαράτσια, πληρώνουν αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ και περισσότεροι από 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας δεν έχουν ρεύμα στο σπίτι τους, επειδή δεν μπορούν να το πληρώσουν, κάποιοι τρώνε με χρυσά κουτάλια. Κυριολεκτικά.
Γιατί, όπως θα διαβάσετε σήμερα στο ρεπορτάζ της Athens Post (το οποίο θα έχει και συνέχεια), στη ΔΕΗ υπάρχουν διευθυντές που παίρνουν μισθό μεγαλύτερο από του Προέδρου της Δημοκρατίας, φτάνοντας και ξεπερνώντας τα 9.166 ευρώ, αλλά και γραμματείς, οδηγοί, ή βοηθητικοί υπάλληλοι που βλέπουν το μισθό τους να «φουσκώνει» κάθε μήνα μέχρι και κατά 2.259 ευρώ, λόγω… υπερωριών.
Την ίδια ώρα που χρυσοπληρώνει εργαζομένους της, η ΔΕΗ κάνει περικοπές σε άλλους.
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Πειραιά και Νησιών κ. Μαν. Α. Μπεντενιώτης, ο οποίος και αταγγέλοντας ότι η διοίκηση της Δ.Ε.Η. εγκρίνει παράνομες και αλόγιστες δαπάνες σε μισθούς και υπερωρίες, όταν τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Παράλληλα, ο κ. Μπεντενιώτης ζητά να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα, στοιχεία που πρέπει, όμως, να προωθηθούν στη δικαιοσύνη, για να ασκηθούν ποινικές διώξεις για τυχόν παράνομες ενέργειες.
Κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή
Ακόμη, στην Ερώτηση σημειώνεται ότι πρέπει να ζητηθεί και η επιστροφή των παράνομων δαπανών, ως «αχρεωστήτως καταβληθέντων». Τα λόγια όμως, είναι περιττά. Στην ερώτηση του βουλευτή, εξηγούνται όλα με σαφήνεια…
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Ο βουλευτής Μανώλης Μπεντενιώτης που αποκάλυψε το σκάνδαλο μαμούθ στη ΔΕΗ
25.11.2011
Προς Τον Κύριο Υπουργό Περιβάλλοντος,
Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: Παράνομες και αλόγιστες σπατάλες στη λειτουργία της ΔΕΗ
1. Η διοίκηση της ΔΕΗ επιτρέπει παράνομες και αλόγιστες δαπάνες που φθάνουν μέχρι τα όρια της λεηλασίας όταν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος την τελευταία περίοδο κινούνται σε αυξήσεις άνω του 30% για τα νοικοκυριά και η μεσοσταθμική αύξηση θα κινηθεί σε ποσοστά 18-19%.
2. Για αυτές τις παράνομες σπατάλες έχουν γίνει κατά καιρούς καταγγελίες. Ειδικότερα, πριν ένα χρόνο προσδιορίστηκαν με απόλυτη ακρίβεια πολλές περιπτώσεις, πλην όμως, αντί να ελεγχθούν, η κατάσταση εκτραχύνεται και το σύστημα αποθρασύνεται.
Γι’ αυτό και ενδεχομένως θα πρέπει τα στοιχεία να προωθηθούν και στην δικαιοσύνη.
3. Ενδεικτικά αναφέρονται:
α. Οι αποδοχές των γενικών διευθυντών, ενώ θα πρέπει σύμφωνα με την ισχύουσα διάταξη να «διαμορφώνονται στο ύψος των 5.981,40 ευρώ», οι γενικοί διευθυντές της ΔΕΗ με περίεργη μεθόδευση και κατά παράβαση κάθε εννοίας δικαίου, αλλά και ηθικής, εισπράττουν 8.578,30 (Κ.Μ. 072) συν 588,58 (Κ.Μ. 391), αθροιστικά 9.166,88 ευρώ.
Αυτά τα ποσά προκύπτουν από την «Εκκαθάριση μισθοδοσίας Κ.Κ.Π. – ΔΕΗ» τον μήνα Οκτώβριο 2011, χρήση 2011, αλλά και από τις λοιπές εκκαθαρίσεις των προηγουμένων μηνών για όλους τους γενικούς διευθυντές.
β. Η παράνομη διάθεση εκατοντάδων επιβατηγών αυτοκινήτων σε διευθυντές και χαμηλόβαθμους υπαλλήλους, τα οποία κοστίζουν υπέρογκα ποσά.
γ. Οι δαπάνες υπερωριών στο προσωπικό του γραφείου του διευθύνοντος συμβούλου, όπως προκύπτει από στοιχεία που δημοσιοποιούνται, είναι πέρα από κάθε ηθική και λογική αιτιολογία.
Αφού οι δύο οδηγοί έχουν 215 ώρες υπερωρίες το μήνα, όταν οι εργάσιμες ώρες ανά μήνα δεν υπερβαίνουν τις 160 ώρες ανά εργαζόμενο.
Αφού η γραμματέας έχει ποσό προσαύξησης αποδοχών (όχι βάρδιας) για τον Ιανουάριο 2011, 1641.60 ευρώ, για το Φεβρουάριο 1296.00 ευρώ και για το Μάρτιο 1373.86 ευρώ.
Αφού ο «συνοδός» υπάλληλος έχει ποσό προσαύξησης αποδοχών (όχι βάρδιας) 2259.56 ευρώ για το μήνα Ιανουάριο του 2011, 1770.72 για το Φεβρουάριο και 1875.52 για το Μάρτιο.
Αφού η αντίστοιχη προσαύξηση για τον έτερο οδηγό φθάνει τα 1933.17 ευρώ τον Ιανουάριο, 1718.67 το Φεβρουάριο και 1621.80 το Μάρτιο του 2011.
Αφού ο κλητήρας του γραφείου έλαβε τους εν λόγω μήνες προσαυξήσεις της τάξεως των 1118.64 ευρώ, 1030.32 ευρώ και 927.00 ευρώ αντίστοιχα.
δ. Παράλογες, όμως, είναι και οι δαπάνες υπερωριών της γραμματέως του Αναπληρωτή Διευθυντή, η οποία έλαβε ποσό προσαύξησης αποδοχών εκτός βάρδιας για τον Ιανουάριο του 2011, 1800.07 ευρώ, για το Φεβρουάριο 1416.96 ευρώ και για το Μάρτιο 1385.48 ευρώ.
3. Ενώ είναι προκλητική και η περίπτωση της συνταξιοδότησης Γενικού Διευθυντή, ο οποίος, αμέσως μετά τη συνταξιοδότηση, προσελήφθη με ετήσιο μισθό 117.400, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται τα δώρα εορτών Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα αδείας. Και έτσι έχουμε είσπραξη ποσού σύνταξης αλλά και ποσού απασχόλησης.
Όταν και η διαδικασία «προκήρυξης» θεωρείται ότι παραβιάζει τις διατάξεις και τους κανονισμούς.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
α. Με δεδομένο ότι είναι σε γνώση του Υπουργείου αυτές οι αποδοχές των Γενικών Διευθυντών, αυτές οι δαπάνες των υπερωριών, η επαναπρόσληψη συνταξιοδοτηθέντος Γενικού Διευθυντή, αλλά και η διάθεση αυτοκινήτων σε διευθυντές, ποιες ενέργειες έχουν γίνει για να ελεγχθούν και να διακοπεί οποιαδήποτε παράνομη δαπάνη;
β. Είναι νόμιμες και αιτιολογούνται αυτές οι δαπάνες;
γ. Μήπως θα πρέπει να ζητηθεί η επιστροφή τους με βάση τις διατάξεις περί αδικαιολογήτου πλουτισμού;
δ. Προκύπτει παραβίαση κανόνων δικαίου και γενικότερα θέμα πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών για τους αρμοδίους που εγκρίνουν αυτές τις δαπάνες;
ε. Πώς μπορούν να αιτιολογηθούν αυτές οι δαπάνες, όταν στο δημόσιο, στο ευρύτερο δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, έχουμε την τελευταία διετία μείωση αποδοχών που εγγίζουν και το 40%;
ζ. Πώς μπορούν να αιτιολογούνται αυτές οι δαπάνες, όταν έχουμε, με τα τελευταία μέτρα, έκρηξη της ανεργίας και ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού κάτω και από τα όρια της φτώχιας;
ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Για την κατάθεση των σχετικών εγγράφων:
α. Των εκκαθαρίσεων των αποδοχών των Γενικών Διευθυντών,
β. Των εκκαθαρίσεων των αποδοχών των υπαλλήλων του γραφείου της Διοίκησης,
γ. Των αποφάσεων με τις οποίες έχουν διατεθεί αυτοκίνητα στους διευθυντές και κατώτερους υπαλλήλους της.
δ. Τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της Δ.Ε.Η., σε σχέση με τη διαδικασία επαναπρόσληψης Γενικού Διευθυντή που συνταξιοδοτήθηκε και επανήλθε με σύμβαση που αφορούσε «τακτικό προσωπικό».
ε. Τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της Δ.Ε.Η. σε σχέση με την καταβολή ποσού μηνιαίας αμοιβής πλέον των 5.981,40.

Ο Ερωτών Βουλευτής
και αιτών την κατάθεση των εγγράφων

  Μαν. Α. Μπεντενιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News