Dei Energy News

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τρίκαλα...«Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα»

Με τις αντιδράσεις κατά του ειδικού τέλους ακινήτων που ήρθε, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ να αυξάνονται καθημερινά, χθες, το πρωί, συνεδρίασε η Τριμελής Επιτροπή που συστήθηκε στο δήμο Τρικκαίων, προκειμένου να εξετάσει σειρά δράσεων για την καλύτερη οργάνωση των πολιτών, κατά του χαρατσιού.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την αντίθεση τους, στην επιβολή του μέτρου, αναζητώντας παράλληλα τρόπους με τους οποίους δεν θα πληρωθεί το ειδικό τέλος ακινήτων, αλλά κυρίως πως δεν θα κοπεί η ηλεκτροδότηση σε κανέναν δημότη. Από την πλευρά, του ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Τριμελούς Επιτροπής, κ. Δημήτρης Παπαθανασίου έκανε μια σύντομη ενημέρωση για την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, αλλά και το ρόλο της Επιτροπής.
Αυτό που αποφασίστηκε είναι πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνει διεύρυνση της Τριμελούς Επιτροπής, στην οποία θα συμμετάσχουν τεχνικοί της ΔΕΗ (ΕΤΕ ΔΕΗ), η Πρωτοβουλία των πολιτών ενάντια στα χαράτσια, αλλά και όποιος άλλος φορέας επιθυμεί.
«Άδικο μέτρο»

Για ένα
καθαρά πολιτικό ζήτημα έκανε λόγο από την πλευρά του, ο γραμματέας της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, κ. Δημήτρης Καπέλλας, σημειώνοντας με έμφαση ότι τουλάχιστον εμείς σαν Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ θα κάνουμε το καθήκον απέναντι στους πολίτες, πολεμώντας τις πολιτικές αυτές, που μεταλλάσσουν ουσιαστικά το ηλεκτρικό ρεύμα από πολύτιμο αγαθό σε ένα μέσο ωμού εκβιασμού των πολιτών, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και τις όποιες συνέπειες.
 
Ωστόσο, στην τοποθέτηση του, ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων, κ. Ζήσης Γκουγκουστάμος εξέφρασε την αντίθεση του, στην άποψη του να μην το πληρώσει κανείς, επικαλούμενος τις ανάγκες που δημιουργούνται όσον αφορά τα προνοιακά επιδόματα.
Από την πλευρά του, ο κ. Κώστας Φώλιας τόνισε ότι αυτό που θα πρέπει να προκύψει μέσα από την συνεδρίαση της Επιτροπής, αλλά και το μήνυμα που θα πρέπει να περάσει στην τοπική κοινωνία είναι πως κανένα σπίτι στα όρια του Δήμου Τρικκαίων δεν πρέπει να μείνει χωρίς ρεύμα εξαιτίας του τέλους ακινήτων.
Στις θέσεις του Κινήματος Δεν Πληρώνω στάθηκε ο κ. Χρήστος Σταμόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στις αποφάσεις που έλαβε πρόσφατα του Κίνημα στα Τρίκαλα. Την αντίθεση του στο χαράτσι εξέφρασε και ο κ. Κάβουρας από την Πρωτοβουλία Πολιτών.
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις και άλλων φορέων και πολιτών.

Απόσπασμα από τον Πρωινό λόγο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News