Dei Energy News

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ.ΤΖΑΒΑΡΑ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς : Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Αρ. Πρωτ.: 4645 κ. Κώστα Τζαβάρα Ημερ.: 23-11-2012

Θέμα: Συνάντηση με αφορμή τις κρίσιμες εξελίξεις στο Ορυχείο Αμυνταίου
 κ. Υπουργέ
Σε συνέχεια της από 15/11/2011 επιστολής μας προς τον τέως Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο με θέμα: «Σχετικά με την παύση των εργασιών στο Ορυχείο Αμυνταίου, λόγω μη αποδέσμευσης εκτάσεων από το ΥΠ.ΠΟ.Τ.», αναγκαζόμαστε την παρούσα χρονική στιγμή να επανέλθουμε στο θέμα, καθώς γεγονότα και εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του Ορυχείου Αμυνταίου, σε σχέση με την δραστηριότητα που αναπτύσσει εκεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία, έχουν σαν αποτέλεσμα να βρίσκεται σε οριακό πλέον σημείο και να απειλείται με κλείσιμο.
Πρωτίστως θα θέλαμε να γνωρίζετε, ότι το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ουδέποτε εναντιώθηκε στις αρχαιολογικές ανασκαφές και εργασίες, όπου κι αν αυτές έγιναν και ουδέποτε είχε την πρόθεση να παραγνωρίσει τον μόχθο των ειδικευμένων επιστημόνων και εργατών, αλλά ούτε και το πλήθος των ευρημάτων. Ενίσταται όμως στις διαδικασίες που επιλέγονται –στην συγκεκριμένη περίπτωση- προκειμένου να περαιωθούν αυτές οι διαδικασίες και εργασίες, δημιουργώντας τριγμούς που φθάνουν στα θεμέλια της εθνικής μας οικονομίας, ενώ εκτιμά ότι η πολιτιστική κληρονομιά έχει πραγματική αξία και ουσία, όταν αξιοποιείται σωστά και δεν «θάβεται» σε δωμάτια, τη στιγμή που γίνεται τόσος κόπος να έρθουν στην επιφάνεια.
 κ. Υπουργέ
Η συνέχιση της λειτουργίας του Ορυχείου, η ομαλή τροφοδοσία των ΑΗΣ Αμυνταίου και Μελίτης (που θα εξασφαλίσουν την ισορροπία του συστήματος παραγωγής και θα εξοικονομήσουν τεράστια χρηματικά ποσά που χάνονται αυτή την ώρα από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε μια χώρα που ψυχορραγεί οικονομικά), ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι συνέπειες θα είναι αρνητικότατες και αλυσιδωτές.
 Περαιτέρω, η αδυναμία συνεννόησης που φαίνεται να υφίσταται εδώ και καιρό ανάμεσα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και τη ΔΕΗ, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να αρθεί, καθώς θα συμβάλλει ουσιαστικά στο να ομαλοποιηθεί η σημερινή κατάσταση, που έχει αναστατώσει τους εργαζόμενους και δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην εξορυκτική δραστηριότητα.
 Για όλους αυτούς τους λόγους, το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα συνεχίσει -ως οφείλει- να ενεργεί προς κάθε κατεύθυνση που μπορεί να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσης. κ. Υπουργέ Είναι σαφές πως η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί καθιστά απαραίτητη μια συνάντηση μαζί σας προκειμένου να υπάρξει εκατέρωθεν ενημέρωση και εκτίμηση της κατάστασης, ώστε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Θεωρούμε ότι η κρισιμότητα της κατάστασης θα κατατάξει το ζήτημα στην κορυφή της ατζέντας σας, επισπεύδοντας την αιτούμενη συνάντηση.

Για το Δ.Σ. του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Αδαμίδης                         

Ο Γ. Γραμματέας
Αθανάσιος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News