Dei Energy News

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Σύλληψη 3 Ρομά στην Καρδίτσα για κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ


Συνελήφθησαν χθες το πρωί, στην Καρδίτσα, τρεις τσιγγάνοι,
ηλικίας 34, 40 και 24 ετών, για κλοπές μετασχηματιστών του δικτύου της ΔΕΗ.
Η ζημία που υπέστη η ΔΕΗ από τις κλοπές, εκτιμάται ότι ανέρχεται στις 120.000 ευρώ.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης για οργανωμένη κλοπή μετασχηματιστών από στύλους της ΔΕΗ σε αγροτικές εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής των Σοφάδων Καρδίτσας και για αποθήκευση των χάλκινων εξαρτημάτων (πηνία, δακτύλιοι, ελάσματα κ.ά.) με σκοπό τη μετέπειτα διάθεσή τους στην αγορά, οργανώθηκε επιχείρηση.
Χθες το πρωί έγιναν νομότυπες έρευνες σε τέσσερις οικίες στον παλαιό οικισμό Ρομά των Σοφάδων, όπου βρέθηκαν στοιβαγμένα, σε κατάλληλο αποθηκευτικό χώρο οικίας, δεκαέξι σάκοι με χάλκινα εξαρτήματα των μετασχηματιστών, συνολικού βάρους 940 κιλών περίπου.
Επιπλέον, βρέθηκαν παραπλεύρως διαρρηκτικά εργαλεία (κόφτες, πένσες κ.ά.), καθώς και ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός αποξήλωσης των μετασχηματιστών από στύλους.
Μέσα δε σε κοντινό αποστραγγιστικό χαντάκι άλλοι πέντε σάκοι με χάλκινα εξαρτήματα, συνολικού βάρους 400 κιλών.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι τα ανευρεθέντα χάλκινα εξαρτήματα προέρχονται από 17 συνολικά μετασχηματιστές της ΔΕΗ, οι 12 από τους οποίους εξακριβώθηκε ότι αφαιρέθηκαν το διήμερο (09/10-12-2013) από την ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων.
Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν, ενώ η συνολική οικονομική ζημία που υπέστη η επιχείρηση της ΔΕΗ εκτιμάται ότι ανέρχεται στις 120.000 ευρώ.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η περαιτέρω διάθεση του χαλκού και η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

 http://energypress.gr/news/reuma/Syllhpsh-3-Roma-sthn-Karditsa-gia-klopes-metashhmatistwn-ths-DEH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News