Dei Energy News

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Του Γ.Γ. της ΤΔΕ - ΡΟΥΦ

Συνάδελφοι-σες
Στις 27/11/13 υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της
ΤΔΕ – ΕΤΕ/ΔΕΗ – ΡΟΥΦ δημοσιεύτηκε ανακοίνωση μέσω της οποίας καταγγείλαμε την απόφαση που έλαβε το ΔΣ του ΑΔΜΗΕ για την πρόσληψη (5) πέντε ειδικών εξωτερικών συμβούλων, σε θέματα οργανογράμματος και αποκρατικοποίησης.

Μια  απόφαση που προφανώς αντιστρατεύεται το δημόσιο συμφέρων και τα συμφέροντα του ΑΔΜΗΕ η οποία σημειωτέων .. ελήφθει με την σύμφωνη γνώμη του νεοεκλεγέντος «εκπροσώπου» των εργαζομένων


ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

Ελάχιστες μέρες μετά και αφού προηγήθηκαν μια σειρά από παρασκηνιακές κομματικές – διοικητικές πιέσεις και παρεμβάσεις, ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ και υπό το βάρος της «εργασιακής ευνοιοκρατίας» που επί σειρά ετών απολαμβάνουν από στελέχη της ιεραρχίας στο ΡΟΥΦ, υπέπεσαν στο ατόπημα να υπογράψουν,
«ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ».

Ποιο συγκεκριμένα: Με έκπληξη και οργή διαβάσαμε το κατάπτυστο κείμενο που υπογράφουν τα (6) εκλεγμένα μέλη της ΤΔΕ-ΡΟΥΦ, μέσω του οποίου επιχειρούν απροκάλυπτα, αφενός να παραποιήσουν την πραγματικότητα, και αφετέρου να υποβαθμίσουν την ουσία και το περιεχόμενο της καταγγελτικής Ανακοίνωσης που δημοσιοποιήθηκε από την ΤΔΕ-ΡΟΥΦ.

Με έκπληξη και οργή βλέπουμε, συνδικαλιστικά στελέχη που όφειλαν να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και κατ΄ επέκταση του δημοσίου ΑΔΜΗΕ, απεναντίας να συνηγορούν υπέρ της εργοδοσίας και με ανυπόστατα επιχειρήματα να καταφέρονται σε βάρος μιας θεσμικής ανακοίνωσης, η οποία δεν κάνει τίποτε παραπάνω απ΄ το αναδεικνύει στη βάση πραγματικών και αδιαμφισβήτητων  γεγονότων, τον υπονομευτικό ρόλο, και τις ολέθριες επιλογές της ηγεσίας του ΑΔΜΗΕ.

Επικαλούνται προσχηματικά ότι διαφωνούν με το ύφος της ανακοίνωσης.  Με κάθε επιφύλαξη να συμφωνήσουμε στο σκέλος αυτό.  Ο καθένας μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί με το ύφος μιας ανακοίνωσης, όταν μάλιστα δεν συντάσσεται από επαγγελματίες του είδους, αλλά από απλούς εργαζόμενους.
Για την ταμπακιέρα ωστόσο, για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, τι έχουν να πουν;;;;;;;;;;

Ας απαντήσουν στους εργαζόμενους..

Ελήφθει, ναι ή όχι η απόφαση που καταγγείλαμε από το ΔΣ του ΑΔΜΗΕ, με τη
σύμφωνη μάλιστα γνώμη του «εκπροσώπου» των εργαζομένων», για την πρόσληψη (5) ειδικών εξωτερικών συμβούλων, με αρμοδιότητα την επίσπευση των διαδικασιών αποκρατικοποίησης;
Προτίθενται να αλλάξουν το οργανόγραμμα χωρίς κανένα όφελος για την εταιρία μονο και μόνο για να βολέψουν ημετέρους;

ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.  Στόχος του καθ΄ υπόδειξη χυδαιογραφήματος δεν ήταν να στηλιτεύσει το ύφος της ανακοίνωσης της ΤΔΕ – ΕΤΕ/ΔΕΗ – ΡΟΥΦ, αλλά να καλύψει την συναινετική στάση του «φιλοκυβερνητικού εκπροσώπου» των εργαζομένων», ο οποίος τυγχάνει να είναι προϊστάμενος, εργοδότης και υψηλόβαθμο στέλεχος στην ιεραρχία του ΡΟΥΦ.

Παρόλα αυτά, δεν μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη η στάση και η υπογραφή των εκλεγμένων στελεχών που πρόσκεινται στη φιλοκυβερνητική ΔΑΚΕ.  Ως ένα βαθμό αντιλαμβανόμαστε τον «κομματικό τους πατριωτισμό» αντιλαμβανόμαστε τις πιέσεις, τα παζάρια και τους εκβιασμούς που προφανώς επιστρατευτήκαν από το κομματικό – παραταξιακό κατεστημένο.

Εκείνο που προκαλεί θυμηδία είναι η στάση και η υπογραφή (δήλωση μετανοίας)  των εκλεγμένων στελεχών που πρόσκεινται στην ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, οι οποίοι σαφέστατα δεν προχώρησαν στη λογική του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ενέδωσαν όμως στο πειρασμό του εργοδοτισμού και της ιδιοτέλειας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ:  Η αντίδραση σε φαινόμενα συνδικαλιστικού εκμαυλισμού δεν έχει κίνητρο την στείρα αντιπαράθεση.  Την γεννά η ανάγκη να αντισταθούμε στην αθλιότητα, τον ευτελισμό και την κατάπτωση που βλέπει σήμερα κανείς σ΄ όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής,  αλλά και η ανάγκη να προασπίσουμε την εργασιακή μας θέση και το δημόσιο αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας.

Αφήνουμε λοιπόν στη κρίση των συναδέλφων όσους καταθέτουν διαπιστευτήρια και εγγυήσεις προς τους μηχανισμούς της εξουσίας και επικεντρώνουμε στη προσπάθεια σωτηρίας του ΑΔΜΗΕ.  Αφήνουμε πίσω τις Κασσάνδρες της υποταγής και δίνουμε το δικό μας ραντεβού με την Κυβέρνηση και την εργοδοσία στα πεζοδρόμια, εκεί που χτίζεται πραγματικά η ενότητα, εκεί που σφυρηλατείται η νέα συλλογική συνείδηση των εργαζομένων. 

Υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι ο ρόλος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος δεν είναι να υπερθεματίζει και να νομιμοποιεί τις μνημονιακές επιταγές της συγκυβέρνησης και της διοίκησης που προωθούν το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ.

Στόχος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος δεν είναι άλλος,  απ΄ τη κατάργηση των μνημονίων, τη κατάργηση των αντεργατικών νόμων που καθημερινά ισοπεδώνουν τις ζωές μας, την κατάργηση των πολιτικών εκποίησης, που στοχεύουν στο ξεπούλημα της χώρας και του λαού μας.


Ο Γεν. Γραμματέας της ΤΔΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ-ΡΟΥΦ

          ΔΗΜΗΤΡΗΣ Η. ΧΑΤΖΗΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News