Dei Energy News

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ; Η ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ;

ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ;

Η ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ 

ΑΦΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ;



Οι συνάδελφοι του σωματείου ΠΑΣΕΒ/ΔΕΗ-ΚΗΕ καταγγέλλουν την ελλειπή επιτήρηση των υποσταθμών υψηλής και υπερυψηλής τάσης (ΚΥΤ). Οι κίνδυνοι είναι τόσο για το προσωπικό, θέματα υγείας και ξαφνικής ασθένειας αν τύχει,  όσο και για τον χρόνο αποκατάστασης της τάσης στο δίκτυο, μετά από  διακοπές που τυχόν να  ελλοχεύουν ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα με τις κακοκαιρίες.το προσωπικό, θέματα υγείας και ξαφνικής
ασθένειας αν τύχει,  όσο και για τον χρόνο αποκατάστασης της τάσης στο δίκτυο, μετά από  διακοπές που τυχόν να  ελλοχεύουν ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα με τις κακοκαιρίες.


Ιδιαίτερα τα ΚΥΤ της χώρας έχουν μείνει με μονή επιτήρηση (ένα άτομο) και το έργο τους πλέον είναι άκρως επικίνδυνο. Οι ΥΣ των 150 KV δεν έχουν πλέον επιτήρηση με αποτέλεσμα όταν γίνονται διακοπές, οι επιτηρητές να πηγαίνουν από τα σπίτια τους με δικά τους μέσα στον ΥΣ για να επιληφθούν και να κάνουν τους αναγκαίους χειρισμούς, πολλές φορές σε μεγάλες αποστάσεις από τους ΥΣ. Μερικοί ΥΣ τηλεχειρίζονται αλλά σε βλάβη και διακοπή του ρεύματος για τους καταναλωτές οι τηλεχειρισμοί είναι μία κίνηση που δεν ενδείκνυτε μια και η βάρδια στα κέντρα ελέγχου δεν έχουν ενημέρωση ικανή, όπως αυτή δίνεται από τους επιτηρητές που έχουν οπτική εικόνα του συμβάντος. Όλα αυτά βάζουν σε κίνδυνο τους καταναλωτές που μένουν εκτός τάσης για αρκετές ώρες. Πρόσφατο παράδειγμα τις προάλλες σε πόλη στην περιοχή της Ηπείρου με 2,5 ώρες διακοπή λόγω του ότι ο επιτηρητής έπρεπε να πάει από άλλη πόλη που μένει και είναι αρκετά χιλιόμετρα μακρυά..!! και αυτό δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό σε όλη την χώρα. 

Αυτή η θλιβερή κατάσταση είναι υπαρκτή εδώ και και αρκετό καιρό (χρόνια).
Προσλήψεις η μετατάξεις εκ των έσω πρόκειτε να γίνουν; Η ανάγκη της ασφάλειας του δικτύου και της εύρυθμης λειτουργίας του σε κρύο, χιόνια η καύσωνα είναι ανάγκη και προσφορά προς την επιχείρηση και τους καταναλωτές.  
«Και η καταγγελία ακολουθείτε από την ανακοίνωση του συλλόγου»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΑΡΔΙΑΣ/Δ.Ε.Η.  (ΠΑΣΕΒ/ΔΕΗ)
                                                                   ΑΘΗΝΑ   : 22/11/2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι μέλη του ΠΑΣΕΒ/ΔΕΗ  το Δ.Σ. του ΠΑΣΕΒ/ΔΕΗ σε έκτακτη συνεδρίαση στις    22-11-2011 αποφάσισε ομόφωνα την πλήρη εφαρμογή των απεργιακών μέτρων που έχει εξαγγείλει από 09/12/2002 , μετά την άκριτη θέση της ΒΕΜ/Μ για μονή επιτήρηση στα ΚΥΤ και την παντελή εγκατάλειψη των Υ/Σ 150 KV, αν και επανειλημμένως ο σύλλογος έχει τονίσει στην Διοίκηση την αντίθεση του σχετικά με αυτές τις μεθοδεύσεις.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα που για σειρά ετών δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μην φτάσουμε σήμερα σε αυτή την απελπιστική κατάσταση διακυβεύοντας την αξιοπιστία της Επιχείρησης , την ευστάθεια του συστήματος , την πρόληψη εκτεταμένων ανωμαλιών και εκτεταμένων διακοπών καταναλωτών.

Θα προχωρήσουμε επίσης σε κάθε άλλη νόμιμη κίνηση ώστε να προλάβουμε τυχόν δυσμενείς επιπτώσεις στους εργαζόμενους και την επιχείρηση , που με τις επιλογές των τελευταίων ετών κατορθώσατε να φτάσετε την Επιχείρηση ένα βήμα πριν την απαξίωση και την χρεοκοπία.       

Η ενεργοποίηση των απεργιακών μέτρων αρχίζουν από 00:00 της 24/11/2011.
Σας γνωστοποιούμε τα ήδη απεργιακά μέτρα της 09-12-2002:
1. Καμία εργασία πέραν του νομίμου ωραρίου.
2. Καμία μετακίνηση όλο το 24ωρο εκτός της οργανικής τους θέσης, για αποκατάσταση ανωμαλιών ή εκτέλεση προγραμματισμένων εργασιών.
3. Καμία αποκατάσταση ανωμαλιών οι οποίες δεν έχουν άμεση επίπτωση στο κοινωνικό σύνολο,
4.  Καμία λήψη ενδείξεων.
5.  Καμία εργασία εκτός κοντρόλ όπου και όποτε υπάρχει μονή επιτήρηση.
6.  Η διπλή βάρδια πρέπει να απαρτίζεται μόνον από εξουσιοδοτημένα άτομα με άδεια χειρισμών τύπου Δ.
7.   Για οποιαδήποτε αλλαγή των προγραμμάτων εργασίας απαιτείται έγγραφη ειδοποίηση από την ΒΕΜ/Μ.
Ο ΠΑΣΕΒ/ΔΕΗ-ΚΗΕ θα προχωρήσει σε κατάθεση εξώδικου για:
1.την παράλογη απόφαση 225/10-11-11 που αφορά το εκτός έδρας και την χιλιομετρική αποζημίωση.
2. Μειώσεις μισθών με βάση το Νόμο 4024/11
3. Εξαγγελία από Υπουργό ενέργειας για πώληση 4 λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες.
4. Δημιουργία Θυγατρικών εταιριών με στόχο την αποδυνάμωση της ΔΕΗ και την πώληση.    
Για τυχόν ερωτήσεις – διευκρινίσεις να έρχεστε σε άμεση επικοινωνία με το Δ.Σ. του ΠΑΣΕΒ/ΔΕΗ.
                 -Ο-                                                           -Ο-

            ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  http://ergazomenoiadmieagstefanou.blogspot.gr/2013/12/blog-post_3658.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News