Dei Energy News

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Έκτακτη σύσκεψη καθώς η επιχείρηση εμφανίζει σημαντικό ταμειακό πρόβλημα που μπορεί να εξελιχθεί σε πρόβλημα ρευστότητας.

Ειδική σύσκεψη αναμένεται να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη ΔΕΗ, καθώς η επιχείρηση εμφανίζει σημαντικό ταμειακό πρόβλημα που μπορεί να εξελιχθεί σε πρόβλημα ρευστότητας.

Σε έκτατη σύσκεψη που έγινε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στην οποία μετείχε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, τονίσθηκε πως οι ταμειακές ροές της επιχείρησης είναι επιβαρυμένες και πως εάν δεν γίνει κάτι στο προσεχές διάστημα δεν θα ανταποκρίνεται σε υποχρεώσεις και πληρωμές.

Ο κ. Ζερβός ζήτησε να καταβληθούν 90 εκατ. ευρώ, μέρος δηλαδή των οφειλών του Δημοσίου προς την επιχείρηση. Το αίτημα θα εξετασθεί την επόμενη εβδομάδα σε κοινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Περιβάλλοντος. Ωστόσο, τα ταμειακά διαθέσιμα είναι περιορισμένα και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει σημαντικούς περιορισμούς για να ικανοποιήσει το αίτημα της ΔΕΗ.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μία μέρα μετά την επερώτηση βουλευτών για τα 80 εκατ. ευρώ που οφείλει η Αλουμίνιον Α.Ε. στη ΔΕΗ, αλλά και τα 180 εκατ. ευρώ που οφείλει το δημόσιο. Οι βουλευτές μιλούν για «ανοχή στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών, η οποία επιβαρύνει τη χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί το σύνολο των ελλήνων πολιτών, που καλούνται συνεχώς να πληρώνουν απανωτές αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News