Dei Energy News

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΣΕΠ-ΔΕΗ:Μήπως η κατάργηση Διευθύνσεων ανοίγει το δρόμο για να τεθούν εργαζόμενοι σε καθεστώς εφεδρείας;

      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ
Mε αιφνιδιαστικό και πραξικοπηματικό τρόπο, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση, που κατά το παρελθόν ήταν αυτονόητη για μείζονα θέματα προσωπικού, η Διοίκηση επιχειρεί την αλλαγή του οργανογράμματος στα πλαίσια ενός ακόμα οργανωτικού ανασχεδιασμού της επιχείρησης.
Ενδεικτικό της απαξιωτικής συμπεριφοράς της Διοίκησης προς τα στελέχη, τους εργαζόμενους και την Ομοσπονδία αποτελεί η προαναγγελία στοιχείων του νέου οργανογράμματος στη συνέντευξη Τύπου στις 9/1/2012, όταν αποτελεί θέμα του Δ.Σ. της Επιχείρησης στις 13/1/2012!!! Έτσι την επομένη της συνέντευξης πολλά στελέχη ενημερώθηκαν με αυτόν τον τρόπο για σημαντικές αλλαγές που τους αφορούν, στα πλαίσια ασφαλώς της παραγωγικής και αμφίδρομης σχέσης μεταξύ Διοίκησης και εργαζομένων !!!!!!
Με έκπληξη επίσης παρακολουθούμε την πρόταση κατάργησης της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινων Πόρων και Οργάνωσης και την ένταξη της ΔΑΝΠ στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού, που μετονομάζεται σε Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για την πρωτοφανή υποβάθμιση της αυτοτέλειας και του ρόλου της λειτουργίας αυτής ή να βρούμε αντίστοιχη δομή σε σύγχρονες εταιρείες. Πιθανότατα δεν θα βρούμε πουθενά!
Στις σημερινές συνθήκες κάτω από τη συχνά αφόρητη πίεση για αποτελέσματα, οι επιχειρήσεις ανατρέχουν και πάλι στην οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού τους ως ακρογωνιαίου λίθου για την επιτυχία και αποδίδουν στα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού ένα διευρυμένο ρόλο, που επιτρέπουν τη συνεισφορά τους στους επιχειρησιακούς στόχους με παραγόμενο έργο και οργανωσιακή αξία.
Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πως ένας βασικός άξονας των αλλαγών, που είναι η «κεντρικοποίηση» των λειτουργιών στην περίπτωση της Γενικής Διεύθυνσης Ορυχείων αποκτά την έννοια της «Περιφερειακής κεντρικοποίησης» καθώς και το περιεχόμενο τους;
Ο ΣΕΠ απαιτεί να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία αυθαίρετης αλλαγής της οργανωτικής δομής της επιχείρησης. Να μπει σε διαβούλευση το προτεινόμενο σχήμα, να κατατεθεί η μελέτη οργανωτικής σκοπιμότητας και να αποτιμηθεί το οικονομικό όφελος των σχεδίων αυτών, την αποτελεσματικότητα και την οικονομική αποδοτικότητα των οποίων αμφισβητούμε εντονότατα και μπορούμε να αποδείξουμε εμπεριστατωμένα.
Επειδή, για μια ακόμα φορά παρακάμφθηκαν και απαξιώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσιακές μονάδες και το εξειδικευμένο κι έμπειρο προσωπικό της ΔΕΗ, που γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους τις ανάγκες τις επιχείρησης κι ενδιαφέρονται για την προοπτική και το μέλλον της, ζητούμε να γνωστοποιηθούν οι οίκοι, οι μελέτες και οι αμοιβές των συμβούλων που «εκπόνησαν» την παρούσα πρόταση.
Μήπως η κατάργηση Διευθύνσεων ανοίγει το δρόμο για να τεθούν εργαζόμενοι σε καθεστώς εφεδρείας;
Ως γνωστό η Δομή υπηρετεί τη Στρατηγική. Κι η συγκεκριμένη πρόταση αναδιοργάνωσης (όπως βέβαια και άλλες στο παρελθόν) φαίνεται ότι το μόνο που εξυπηρετεί είναι η περαιτέρω υποβάθμιση και διάλυση της Επιχείρησης μπροστά στο ξεπούλημα που ετοιμάζουν τρόικα και κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News