Dei Energy News

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ανένδοτος για το τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ ο Στουρνάρας


Τη διατήρηση της είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ εξακολουθεί να εισηγείται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, παρά τις ξεκάθαρες ενστάσεις που έχει προβάλει για το ζήτημα η ΔΗΜΑΡ.
Όπως είπε μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, επιμένει στη θέση του «για λόγους ρεαλισμού». Ο κ. Στουρνάρας γνωστοποίησε επίσης ότι θα είναι παρών στην απογευματινή σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να τους ενημερώσει για όλα τα ανοικτά οικονομικά ζητήματα.
Στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα αναμένεται να τεθούν τα «αγκάθια» που παραμένουν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα -«χαράτσι» και απολύσεις- καθώς και οι εξελίξεις που αφορούν τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας.
Όσον αφορά τη φορολόγηση των ακινήτων, ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την περασμένη Παρασκευή ότι η επιβολή του ενιαίου φόρου ακινήτων μετατίθεται για το 2014 και δεσμεύθηκε ότι η επιβάρυνση των κατόχων ακίνητης περιουσίας θα είναι μικρότερη από πέρυσι. Ο Πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η είσπραξη του φόρου μέσω της ΔΕΗ, λέγοντας: «Τώρα ψάχνουμε το πώς θα πληρώσουν φέτος: το αν θα εισπραχθεί από ΔΕΗ ή από αλλού».
Η ΔΗΜΑΡ έχει εκδηλώσει ήδη την κατηγορηματική της άρνηση σε ενδεχόμενη διατήρηση του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ και το 2013. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πει επισήμως «όχι», ωστόσο υπάρχει εκπεφρασμένος προβληματισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News