Dei Energy News

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Σε δημόσιο φορέα το 90% της ηλεκτροπαραγωγής


Όλες οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση,
λόγω των μνημονιακών πολιτικών, που οδήγησαν σε πολύ υψηλό κόστος ενέργειας, τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας και επικεφαλής του Τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος μιλώντας στην fmvoice.gr.
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με τον τρόπο με τον οποίο δομήθηκε η αγορά στον τομέα των ΑΠΕ, μαζί με την είσοδο της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο, συνέβαλλαν στο να γίνει ακριβό το κόστος ενέργειας στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα νοικοκυριά να αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους, λόγω της δραστικής μείωσης του εισοδήματός τους.
Όπως εξήγησε ο κ. Πετράκος, ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία στον τομέα της ενέργειας θα πρέπει να περιοριστεί σε επενδύσεις για ατομικά συστήματα παραγωγής ενέργειας, όπως τα οικιακά φωτοβολταϊκά ή μονάδες ΑΠΕ σε επιχειρηματικά κτίρια, για να μειωθεί το κόστος της ενέργειας. Ωστόσο, το 90% της παραγωγής ενέργειας θα πρέπει να είναι στον δημόσιο φορέα.
«Όταν μιλάμε για δημόσιο τομέα, δεν εννοούμε τον σημερινό, με τις παθογένειες, αλλά μιλάμε για έναν δημόσιο τομέα που θα είναι πραγματικά στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, που θα θέτει ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του δημοσίου κι όχι των ιδιωτών μέσω του δημοσίου», σημείωσε ο κ. Πετράκος.
Όσον αφορά στα διαπλεκόμενα συμφέροντα, σύμφωνα με τον κ. Πετράκο, σε περίπτωση ανάληψης της κυβέρνησης από το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα υπάρξει προσπάθεια συνεννόησης με αυτά, διότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει μία από τα ίδια. «Έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι τα συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα και πολύ σκληρά».
«Θέλουν να διαλύσουν πλήρως όποια δημόσια λειτουργία υπάρχει ακόμη στον ενεργειακό τομέα, αλλά πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός δεν θα τους το επιτρέψει, όσο κι αν προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν», σημείωσε ο κ. Πετράκος. Επεσήμανε επίσης ότι ο δημόσιος τομέας θα σταματήσει να λειτουργεί υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων και θα λειτουργεί για την κάλυψη των αναγκών της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News