Dei Energy News

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Αναζητείται «χρυσή τομή» για τον υποσταθμό της ΔΕΗ στη Ρόδο

Αναζητείται «χρυσή τομή» για τον υποσταθμό της ΔΕΗ

«Αγκάθι» στις σχέσεις της τοπικής κοινωνίας με τη ΔΕΗ θεωρεί την επιμονή της για την κατασκευή του νέου υποσταθμού στην περιοχή του Αγίου Νικολάου παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν από του κατοίκους, ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς.

Παράλληλα, διεμήνυσε στα στελέχη της ΔΕΗ ότι οι όποιες αποφάσεις λαμβάνουν δεν πρέπει να είναι ερήμην του δήμου, του δημοτικού συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας.
Παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τους κατοίκους του Αγίου Νικολάου , οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν την κατασκευή νέου υποσταθμού στην εν λόγω περιοχή και παρά το γεγονός ότι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, η διοίκηση της ΔΕΗ φαίνεται ότι επιμένει στον αρχικό της σχεδιασμό όπως τουλάχιστον ανέφεραν τα στελέχη της που βρέθηκαν προχθές στη Ρόδο.
Πάντως, ο δήμαρχος χθες δήλωσε ότι τα στελέχη της ΔΕΗ φάνηκαν, μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν στην συνάντηση εργασίας επί του θέματος, να είναι διατεθειμένα να ρίξουν νερό στο κρασί του προσδοκώντας στην καλή συνεργασία με την τοπική κοινωνία.
«Η επιμονή της ΔΕΗ για την κατασκευή του υποσταθμού στην περιοχή του Αγίου Νικολάου αποτελεί “αγκάθι”. Το θέμα αυτό, που τέθηκε και στο παρελθόν, έχει κολλήσει κι εμείς είχαμε υποδείξει άλλη θέση λαμβάνοντας υπόψιν αντίδραση των κατοίκων της περιοχής. Ως εναλλακτική λύση προτείναμε την κατασκευή του υποσταθμού σε οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στο νέο εργοστάσιο της ΚΑΪΡ και είχαν γίνει διαπραγματεύσεις από τη ΔΕΗ για την αγορά του», τόνισε ο κ. Κουσουρνάς.
«Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι η μοναδική λύση το παλιό εργοστάσιο στον Άγιο Νικόλα, αλλά η ΔΕΗ τη θεωρεί ως την ευκολότερη και καλύτερη λύση, επειδή εκεί έχει ιδιόκτητο οικόπεδο. Πρέπει όμως να βλέπουμε και το συμφέρον της πόλης. Δεν μπορεί η ΔΕΗ να σχεδιάζει ερήμην της τοπικής κοινωνίας, του δημοτικού συμβουλίου και των κατοίκων της περιοχής. Επειδή θέλει η διοίκηση της ΔΕΗ να έχει καλές σχέσεις με την τοπική κοινωνία πρέπει να λάβει υπόψιν της, τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τους κατοίκους της περιοχής και τη δική μας εναλλακτική πρόταση. Τα στελέχη της ΔΕΗ ξεκαθάρισαν ότι σκοπός τους δεν είναι να αντιδικήσουν με το δήμο και επομένως φαίνεται ότι ρίχνουν νερό στο κρασί τους διότι θέλουν να έχουν καλές σχέσεις με την τοπική κοινωνία» επισήμανε σχετικά.
Σε ό,τι αφορά την κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη νότια Ρόδο ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου υποδομής για το νησί, που παρουσίασαν στους τοπικούς φορείς τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ.
«Για το ενεργειακό είμαι ικανοποιημένος με την έννοια ότι πρώτη φορά έρχεται στη Ρόδο τόσο υψηλό κλιμάκιο από την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ, που δεσμεύτηκαν ως προς το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής του νέου εργοστασίου στη Νότια Ρόδο. Εμπόδια που είχαν προκύψει ξεπεράστηκαν και πιστεύω πως το χρονοδιάγραμμα μπορεί να τηρηθεί εκτός και αν υπάρχουν απρόβλεπτα. Θεωρώ ότι μέσα στο 2015 μπορεί να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου εργοστασίου», κατέληξε ο κ. Κουσουρνάς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News