Dei Energy News

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ

Εκτός της κατάρρευσης του εργατικού δικαίου, εκτός της
κατάργησης, επί της ουσίας, των ελεύθερων διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων, το εισόδημα του κάθε εργαζομένου, κάθε πολίτη δέχθηκε ισχυρό πλήγμα και με τη φοροεπιδρομή, που εξελίχθηκε την τελευταία 4ετία.
            Ένας από τους πιο άδικους φόρους, χωρίς καμία κοινωνική ή συνταγματική νομιμοποίηση, είναι το χαράτσι που επιβλήθηκε εκβιαστικά συνδεδεμένο με το ηλεκτρικό ρεύμα, αναντίρρητα κοινωνικό αγαθό που θα έπρεπε να διασφαλίζει σε κάθε περίπτωση για κάθε πολίτη.

            Η αντίδραση στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για το χαράτσι είναι γνωστή σε όλους μας. Ο τρόπος, που η ΓΕΝΟΠ πρωτοστάτησε για να αναδείξει ότι από αυτόν τον «κεφαλικό» φόρο εξαιρούνται οι πλούσιοι και οι αρεστοί του συστήματος, ίσως να μην έχει γίνει απολύτως κατανοητό σε όλους.
            Υπενθυμίζουμε ότι 18 συνάδελφοί μας εργαζόμενοι – συνδικαλιστές στη ΔΕΗ είναι κατηγορούμενοι, γιατί προσπάθησαν να βρουν τα στοιχεία που αποδείκνυαν την απαλλαγή από το «χαράτσι» των λίγων οικονομικά ισχυρών.
            Είναι τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σε συνέντευξη τύπου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, συντάραξαν πολιτικά το σύστημα και με κάθε τρόπο προσπαθήθηκε να αποδομηθούν από τα γνωστά παπαγαλάκια.
            Οι 18 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν είναι υπόδικοι ούτε για παράνομες πράξεις προς ίδιον όφελος, ούτε για «συντεχνιακές» διεκδικήσεις. Είναι υπόδικοι γιατί πίστεψαν και έδρασαν με βάση την αντίληψη ότι τα συνδικάτα έχουν κυρίαρχο ρόλο και λόγο στις δράσεις κοινωνικής Αλληλεγγύης.
            Είναι ταξική υποχρέωση όλων μας να σταθούμε στο πλευρό τους αναδεικνύοντας ότι «παράνομοι» δεν είναι οι συνάδελφοί μας, αλλά αυτοί που επιβάλουν «κεφαλικούς» φόρους και σκοτώνουν καθημερινά την ελληνική κοινωνία.
Όλοι στα Δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 2)
Την Παρασκευή 7/2/2014 και ώρα 09:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News