Dei Energy News

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Τι σχέση έχουν με τον ΑΔΜΗΕ τα... δημοτικά νεκροταφεία;


Τι σχέση μπορεί να έχουν με τον ΑΔΜΗΕ τα δημοτικά νεκροταφεία, οι ναοί, η μείωση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων του Δημοσίου, και τα υποβρύχια που κατασκευάζονται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά;
Η απάντηση είναι το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίησή του. Ένα μπαράζ από άσχετες τροπολογίες -μετρήσαμε 6 τον αριθμό- κατατέθηκαν γύρω στις 9 χθες το βράδυ από βουλευτές διαφόρων κομμάτων, κυρίως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στο νομοσχέδιο του ΑΔΜΗΕ, και φυσικά έγιναν δεκτές.
Όπως παραδοσιακά είθισται να συμβαίνει στο Κοινοβούλιο, να συμπεριλαμβάνονται σε νομοσχέδια ρυθμίσεις και τροπολογίες που δεν έχουν την παραμικρή σχέση μαζί τους, έτσι συνέβη και χθες.
Μια τροπολογία αφορούσε το να επιτραπεί σε εγκεκριμένους χώρους των ΟΤΑ η λειτουργία δημοτικών κοιμητηρίων, άλλη να σταματήσουν οι κατασχέσεις από πιστωτές στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για να μην παρεμποδιστεί η κατασκευή των υποβρυχίων του Ναυτικού, μια τρίτη διευκρινιστικές ρυθμίσεις για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, μια τέταρτη τον περιορισμό του αριθμού των μετακλητών σε υπουργεία, κ.ο.κ.
Ως προς την ταμπακιέρα πάντως, η ψηφοφορία του νομοσχεδίου επί των άρθρων, η οποία ήταν προγραμματισμένη για χθες, τελικά αναβλήθηκε, και μετατέθηκε για αύριο Πέμπτη.
Είχε προηγηθεί αίτημα της ΑΝΕΛ για ονομαστική ψηφοφορία σε όλα τα άρθρα, και του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία σχετικά με το άρθρο για την ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα)…

 http://energypress.gr/news/reuma/Ti-shesh-ehoyn-me-ton-ADMHE-ta...-dhmotika-nekrotafeia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News