Dei Energy News

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

"Ψαλίδι" σε 300 διευθυντές της ΔΕΗ

Του Χάρη Φλουδόπουλου 

Το νέο οργανόγραμμα της ΔΕΗ που οδηγεί σε σημαντική μείωση των θέσεων ευθύνης, εξέτασε χθες το Δ.Σ. της επιχείρησης. Με βάση τις προωθούμενες αλλαγές στη δομή της εταιρείας μόνο στο κομμάτι των στελεχών, επέρχεται μείωση των θέσεων ευθύνης κατά 20% ή αλλιώς περίπου 300 θέσεις.
Μπορεί συνολικά οι θέσεις ευθύνης να μειώνονται, ωστόσο το νέο οργανόγραμμα περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων διευθύνσεων σε νευραλγικούς τομείς που θεωρήθηκε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η λειτουργία της επιχείρησης όπως:
• Τη συγκέντρωση στρατηγικών λειτουργιών για το περιβάλλον με τη δημιουργία νέας διεύθυνσης
Τη συγκέντρωση των υποστηρικτικών λειτουργιών σε μία γενική διεύθυνση που θα περιλαμβάνει την πληροφορική, τις προμήθειες, την εφοδιαστική αλυσίδα και τη στέγαση
• Την ενίσχυση των μονάδων διαχείρισης κεφαλαίου και τη δημιουργία διεύθυνσης διαχείρισης κινδύνων
• Τη δημιουργία διεύθυνσης νομικών υπηρεσιών
• Επίσης στο κομμάτι της εμπορίας, δίνεται έμφαση στην πελατοκεντρική προσέγγιση, (marketing, προώθηση ενεργειακών υπηρεσιών, εισάγεται ο ρόλος του account manager και ενισχύονται οι λειτουργίες πιστωτικού κινδύνου)

Τέλος ενοποιούνται διευθύνσεις μονάδων πχ Αμύνταιο και Φλώρινα στη Δ. Μακεδονία και αναδιαρθρώνονται επιτελικές υπηρεσίες (HR, προμήθειες, περιβάλλον) στα ορυχεία και την παραγωγή.

Τι κερδίζει

Το νέο οργανόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο των πρόσθετων μέτρων που προωθούνται από τη διοίκηση της εταιρείας και τα οποία αναμένεται να οδηγήσουν μέχρι το 2016 σε επιπλέον εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών της τάξης των 300 εκατ. ευρώ μέχρι το 2016. Ήδη σήμερα συγκριτικά με το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης το 2009 έχει επιτευχθεί μείωση των ελεγχόμενων δαπανών κατά 317 εκατ. ευρώ, ενώ σε σχέση με τις δαπάνες μισθοδοσίας – μαζί με τις μειώσεις του νόμου 4024 – η σωρευτική μείωση της τριετίας 2009-2012 θα φτάσει τα 691 εκατ. ευρώ και η μείωση του αριθμού του προσωπικού τους 2705 εργαζόμενους.

Αντιδράσεις

Πάντως τα μισθολογικά συνεχίζουν να προκαλούν εντάσεις στο εσωτερικό της εταιρείας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι ρυθμίσεις που προωθούνται για τους μισθούς, πλήττουν σημαντικά τους εργαζόμενους σε ορυχεία και μονάδες. Έτσι καθώς περικόπτεται κατά 35% το παγίως καταβαλλόμενο επίδομα βάρδιας, η συνολική μείωση για τους εργαζόμενους στα ορυχεία ξεπερνά πλέον το 50%, αναφέρουν συνδικαλιστικές πηγές, που προαναγγέλλουν την έναρξη κινητοποιήσεων από σήμερα. Έτσι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μειωθεί η παραγωγή των λιγνιτικών μονάδων κατά 20 έως 30%.
Αντιδράσεις προκαλούνται και από τις ενοποιήσεις διευθύνσεων στους σταθμούς, που όπως υποστηρίζουν πηγές των εργαζομένων θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στη λειτουργία της επιχείρησης
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News