Dei Energy News

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

"ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ": ΤΑ «ΚΑΛΑ» ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα καλά κρατεί! Υποτίθεται ότι ξεπουλώντας τις επι-χειρήσεις στους ιδιώτες και τα λαμόγια έναντι εξευτελιστικής τιμής και εισάγοντας εύηχες λέξεις όπως υγιής ανταγωνισμός και ελεύθερη αγορά, θα λειτουργούσε εξυγιαντικά, θα κα-τέβαζε τις τιμές για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και θα έκανε τη ζωή του λαού πιο εύκολη και πιο όμορφη!


Όμως το παραμύθι αυτό καθημερινά ανατρέπεται και φαίνεται πιο καθαρά και στους πιο ανύποπτους και εύπιστους ότι ήταν ένα στημένο παιχνίδι της άρχουσας τάξης για να αρ-πάξει και να ληστέψει ότι κερδοφόρο υπάρχει χωρίς να νοιάζεται ούτε για το λαό ούτε για τη χώρα. Η απελευθέρωση της ενέργειας γι’ αυτούς που την προπαγάνδιζαν, συμφώνησαν, υπόγραψαν και έβαλαν πλάτη για να γίνει αυτό, δείχνει τι ακριβώς είναι.


Ασύστολη κερδοσκοπία για το μεγάλο κεφάλαιο, ξεπούλημα της δημόσιας - λαϊκής περιουσίας, εξαθλίωση των εργαζόμενων και του λαού.


Αυτό αποδεικνύεται ακόμη μια φορά με τις δύο εταιρείες (HELLAS POWER και ENERGA) που δραστηριοποιούνταν στην ενέργεια, οι οποίες χωρίς κεφάλαια και χωρίς παραγωγή μπήκαν στο χώρο λήστεψαν ότι μπόρεσαν από τους καταναλωτές ,πήραν τα λεφτά, τα εξαφάνισαν εξάγοντάς τα στο εξωτερικό και εξαφανίστηκαν αφήνοντας ξεκρέμαστους τους πελάτες τους, φορτώνοντας στη ΔΕΗ ένα φέσι 200 εκατομμυρίων ευρώ και κατ’ επέκταση στις πλάτες του ελληνικού λαού. Αυτή την κοινωνία προωθούν η άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου .


Όμως δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι «εκπρόσωποι των εργαζομένων» στη ΔΕΗ (ΠΑΣΚΕ-ΣΑΔ-ΔΑΚΕ) που έβαλαν πλάτη σε όλα αυτά και έχουν μεγάλες ευθύνες για το ξε-πούλημα της ΔΕΗ και για όσα συμβαίνει σήμερα στην επιχείρηση με την συμφωνία και την ανοχή τους. Και ας μην ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα με μια ανακοίνωση που βγάζουν τάχα μου ότι δεν συμφωνούν και θα αντιδράσουν.


Στη συνείδηση του κόσμου, αυτές οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, έχει γραφτεί ότι είναι πουλημένες και παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Η ουσία είναι ότι δίνονται ή χαρίζονται εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο και στους αεριτζήδες και από την άλλη μεριά επιτίθενται με σφοδρότητα στο εισόδημα των εργαζόμενων και σε ότι κατακτήσεις έχει κερδίσει ως τώρα η εργατική τάξη.


Είναι καιρός οι εργάτες να συνειδητοποιήσουν ότι τη δύναμη την έχουν αυτοί όταν είναι ενωμένοι, ότι αυτοί παράγουν όλο τον πλούτο και να περάσουν στην αντεπίθεση για να τους χαλάσουν τα σχέδια πριν καταστραφεί η ζωή τους, το μέλλον των παιδιών τους και της ανθρωπότητας.


 http://seenerga.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News