Dei Energy News

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ:Χαριστική βολή για τις εργασιακές σχέσεις αν ψηφιστεί το νέο μνημόνιο!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η ώρα της κρίσεως για τη ΔΕΗ και τους εργαζομένους έχει φτάσει στο σημείο μηδέν. Η Τρόικα και η μνημονιακή πολιτική έχουν οδηγήσει τα πάντα σε οριακό σημείο για την επιβίωση μας.
Κινδυνεύουμε άμεσα αν εφαρμοστεί το νέο μνημόνιο να έχουμε τις ακόλουθες επιπτώσεις:

  1. Νέα μεγάλη μείωση του μισθού μας, πολύ μεγαλύτερη μείωση της προηγούμενης, είτε μέσω ενιαίου μισθολογίου, είτε οριζόντιων περικοπών και κατάργησης του συνόλου των επιδομάτων μας. Ο ιδιώτης θα μειώσει το μισθολογικό κόστος για να πετύχει άμεσα και ανέξοδα αύξηση  κερδών. Άμεση σύνδεση μισθού με παραγωγικότητα και με  απόλυτο Διευθυντικό δικαίωμα.
2.  Κατάργηση ΣΣΕ και ΚΚΠ/ΔΕΗ, όπου θα έχει ως επακόλουθο ατομικές συμβάσεις εργασίας, άμεσες απολύσεις και χωρίς ουσιαστική αποζημίωση, βάση του νέου εργασιακού νόμου. Επανακαθορισμό των εργασιακών σχέσεων εις βάρος μας, με εντατικοποίηση της εργασίας και καταστρατήγηση των υπαρχόντων σχέσεων εργασίας.
3.  Ελεύθερες μετακινήσεις – μεταθέσεις υπαλλήλων με βάση τις ορέξεις του Στρατηγικού Επενδυτή.
4.  Οι εργαζόμενοι θα είναι εκτός όλων των συλλογικών οργάνων της ΔΕΗ με ότι σημαίνει αυτό για τους Εργαζόμενους και όσον αφορά την εκπροσώπησή τους στα συμβούλια.
5.  Μείωση του ποσοστού του Δημοσίου κάτω του 51% σημαίνει επί της ουσίας κατάργηση της ασφαλιστικής μας περιουσίας, κατ΄επέκταση οριστικός αφανισμός συντάξεων και εφάπαξ ( μετά από 40 χρόνια εργασίας) θα έχουμε συντάξεις «πείνας» για νυν και επικείμενους συνταξιούχους. Κατάργηση των κεκτημένων δικαιωμάτων, χρόνων π.χ. μειωμένο τιμολόγιο (έχει δοθεί αντί μισθολογικής αυξήσεως δεκαετίες τώρα).
6.  Βαρέα και Ανθυγιεινά θα περάσουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
7.  Προσλήψεις θα γίνονται πλέον με το σταγονόμετρο και με καθεστώς μερικής απασχόλησης (βλέπε ιδιωτικό τομέα) χωρίς δικαιώματα. Η ανεργία θα φτάσει στα ύψη.

Συνάδελφοι Εργαζόμενοι δίνουμε τη μάχη για να κρατήσουμε και την επόμενη μέρα τη συνοχή μας για τη καλύτερη λειτουργία προς όφελος των πολιτών αυτής της χώρας.
http://etedakedei.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News