Dei Energy News

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΕΤΕ-ΔΕΗ:ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απάνθρωπο, τίποτα πιο αντικοινωνικό, απ΄ το να ΑΠΕΙΛΕΙΣ μια ολόκληρη κοινωνία (μέσα στο καταχείμωνο, μέσα στην βαρυχειμωνιά), ότι θα κόψεις το ρεύμα από τον φτωχό, τον άνεργο, τον μικροσυνταξιούχο και κάθε ανήμπορο πολίτη που αδυνατεί να πληρώσει το ΧΑΡΑΤΣΙ.
Το ρεύμα δεν είναι είδος πολυτελείας. Είναι κοινωνικό αγαθό και απαραίτητη προϋπόθεση διαβίωσης, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης και εκβιασμού, για την είσπραξη φόρων.
Επιπρόσθετα, η ΔΕΗ είναι δημόσιος Οργανισμός, που φτιάχτηκε με το υστέρημα του φτωχού έλληνα πολίτης, για να υπηρετεί τις ανάγκες τις κοινωνίας, και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός, για την είσπραξη κεφαλικών φόρων. 
Έχουμε κατηγορηθεί αδίκως στο παρελθόν ως «συντεχνία, ρετιρέ, προνομιούχοι». Δεν είμαστε «ξεκομμένη συντεχνία» που πασχίζει μόνο για το στενό μικροσυμφέρον της.
Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της δοκιμαζόμενης κοινωνίας, που βάλλεται από το αντικοινωνικό μένος και την ανελέητη φοροεπιδρομή των ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΩΝ.
Σήμερα που το 1/3 της κοινωνίας μας, ζει κάτω απ’ το όριο της φτώχιας, σήμερα που η εργατική τάξη στο σύνολο της οδηγείται στο κοινωνικό περιθώριο, έχουμε ιερό χρέος να βρεθούμε στο πλευρό των κοινωνικά αδύναμων συμπολιτών μας.
Έχουμε ιερή υποχρέωση να αντισταθούμε στην κοινωνία της φτώχιας της εξαθλίωσης, της επαιτείας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ. ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ «ΔΗΜΙΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ».
Πειθαρχώντας στις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας, δηλώνουμε με παρρησία ότι δεν πρόκειται να κόψουμε το ρεύμα, σε κανένα φτωχό, άνεργο, μικροσυνταξιούχο ή ανήμπορο συμπολίτη μας.
Παράλληλα, με κάθε τρόπο και κάθε τίμημα, σε συνεργασία με τοπικούς, κοινωνικούς Φορείς και κουνήματα θα σχηματίσουμε ανθρώπινη αλυσίδα, προκειμένου να εμποδίσουμε τυχών διακοπές ρεύματος, από ιδιωτικά συνεργία εργολάβων.
Αν η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του ΠΑΠΑΔΗΜ-Ι-ΟΥ, οι υπουργοί και οι βουλευτές της, επιθυμούν και θέλουν να ρίξουν στο σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, ας το πράξουν μονοί τους.
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ, ως ταξικό συνδικάτο που σέβεται την αποστολή του, τούτη την ώρα που βάλλονται βάναυσα οι δημοκρατικοί θεσμοί και κάθε έννοια δικαίου, στρατεύεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να μην κοπεί το ρεύμα στους χιλιάδες φτωχούς συμπολίτες μας.
Οι εργαζόμενοι τεχνικοί της ΔΕΗ, άλλα και το σύνολο της εργατικής τάξης, δεν αποδέχονται τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εξοντώνουν και φτωχοποιούν την κοινωνία..

                                                  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News