Dei Energy News

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



Απόφαση που ¨κλονίζει¨ και ¨ταράσσει¨ τα νερά της Δημοκρατίας, αφού η απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα.

Δυστυχώς τούτη τη στιγμή, διαπιστώνει κανείς την ολιγωρία που επιδείχθηκε στη συγκριμένη περίπτωση, καθώς φαίνεται να μην επιδιώχθηκε ολοκληρωτικά και αποτελεσματικά η εξάντληση του διαλόγου για την εξεύρεση λύσης.

Η απόφαση της επίταξης –ειδικά την περίοδο αυτή, που ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος βιώνει μια πρωτόγνωρη κρίση με εμφανή τα σημάδια της εξαθλίωσης-  και η εφαρμογή αυταρχικών και αντεργατικών πολιτικών, το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να εντείνουν τα δυσάρεστα κοινωνικά φαινόμενα.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σαφώς και καταδικάζει αποφάσεις όπως η επιστράτευση εργαζομένων, ενώ υπέρμαχος πάντα των αρχών της πραγματικής έννοιας της Δημοκρατίας, πιστεύει ακράδαντα ότι ακόμα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν περιθώρια άρσης των ακραίων λύσεων και διαλόγου προς επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Στην «μεταχείριση» των εργαζομένων και με δεδομένο πάντα ότι υπάρχουν περιθώρια διαλόγου και εξεύρεσης λύσεων, ορολογίες όπως «τελεσίγραφο», επίταξη, αυτόφωρο, απόλυση κ.ο.κ. δεν δικαιολογείται να υπάρχουν και να εξεστομούνται ελαφρά τη καρδία. Το «παιχνίδι» της επίδειξης δυνάμεων –είτε από πλευράς κυβέρνησης είτε από πλευράς συνδικάτων- δεν δικαιολογείται να υπάρχει, όταν ο τελικός αποδέκτης των «κραδασμών» είναι το κοινωνικό σύνολο. 



Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News