Dei Energy News

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ολοκληρώθηκε η πορεία κατά της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ

Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων στη ΔΕΗ
κατά της αποκρατικοποίησης του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), με την επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.
Στο ψήφισμα οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι με την πώληση του 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ (το 34% παραμένει στο Δημόσιο) διακυβεύεται η ασφάλεια και η ανάπτυξη της χώρας και ότι η πώληση των μετοχών θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας και σε διάλυση του ομίλου της ΔΕΗ.
Στις ομιλίες τους προς τη συγκέντρωση συνδικαλιστές, οι επικεφαλής πρωτοβάθμιων σωματείων της ΔΕΗ, έκαναν λόγο για ξεπούλημα της θυγατρικής του δικτύου μεταφοράς. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Μ. Τομαδάκης ζήτησε την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος» με έδρα την Πτολεμαΐδα-Κοζάνη Γ. Αδαμίδης κάλεσε τα σωματεία να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα την ημέρα που θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός ενώ σε δηλώσεις του ο Ν. Φωτόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων και πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ επεσήμανε ότι το δίκτυο είναι φυσικό μονοπώλιο, συνεπώς δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί.
Τα σωματεία έχουν προκηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ημέρα που θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το επίμαχο νομοσχέδιο.

                                            Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαμε σήμερα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ από όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στο κτίριο της ΔΕΗ/Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στην πώληση των Δικτύων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).
Για άλλη μια φορά τονίσαμε  την ανάγκη να σταματήσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ, με αρχή τα Δίκτυα. Είναι δημόσια περιουσία και δεν έχει το δικαίωμα η κυβέρνηση να την παραχωρήσει στους ιδιώτες.
Δεν υποχρεώνεται από κανένα να το κάνει.
Αντίθετα έχει υποχρέωση  να την διαφυλάσσει
Για να μη συντελεσθεί ακόμα ένα έγκλημα σε βάρος του Ελληνικού λαού.
Για να μη δεχθούν οι εργαζόμενοι άλλο ένα χτύπημα.
Θα αγωνισθούμε γι’ αυτό.
Όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε.

Η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΑΔΜΗΕ Βόρειας Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News