Dei Energy News

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Μετράει 24ωρα το ομόλογο της ΔΕΗ

Λίαν συντόμως θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών για το εταιρικό
ομόλογο της ΔΕΗ, καθώς τις τελευταίες ημέρες μετά το Πάσχα παρατηρείται έντονη κινητικότητα στα γραφεία των συμβούλων που έχουν αναλάβει την έκδοσή του για λογαριασμό της Δημόσιας Επιχείρησης.
Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων του τραπεζικού κλάδου, είναι πολύ πιθανόν το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών να πραγματοποιηθεί και εντός της εβδομάδος.
Ανάλογα με την προσφορά και με το επιτόκιο που θα διαμορφωθεί, θα αποφασιστεί και το τελικό ποσό που θα αντληθεί θα κυμανθεί....
μεταξύ 300 και 500 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, εάν οι συνθήκες είναι εξίσου ευνοϊκές με την περίοδο πριν το Πάσχα, όταν εκδόθηκε το ομόλογο του ελληνικού δημοσίου, ενδέχεται το ποσό που θα αντλήσει η Επιχείρηση να αυξηθεί. Η απόφαση θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τη διαμόρφωση του επιτοκίου.
Υπενθυμίζεται ότι στη συμφωνία που έκλεισε η ΔΕΗ για το μεγάλο ομολογιακό των 2,2 δισ. ευρώ, υπάρχει όρος για αποκλιμάκωση του επιτοκίου σε περίπτωση που η εταιρεία προχωρήσει σε αποπληρωμές (έως 0,75% με την καταβολή 650 εκατ. ευρώ) του δανείου της. Έτσι, εφόσον η Δημόσια Επιχείρηση επιτύχει καλό επιτόκιο στο εταιρικό ομόλογο, θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει μέρος των κεφαλαίων για να μειώσει το κόστος του συνολικού δανεισμού της.
Όπως είχε επισημάνει στους αναλυτές κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έτους, ο επικεφαλής της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, τα αντληθέντα κεφάλαια από την έκδοση θα χρησιμοποιηθούν σε τρεις κατευθύνσεις, «για την αποπληρωμή του χρέους, τη χρηματοδότηση επενδύσεων και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς».
Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ ήταν έτοιμη να προχωρήσει στην έκδοση του εταιρικού ομολόγου, πριν το Πάσχα, ωστόσο οι κινήσεις της εταιρείας συνέπεσαν χρονικά με την έξοδο του ελληνικού δημοσίου στις αγορές. Κρίθηκε λοιπόν σκόπιμο να μην συμπέσουν χρονικά οι δύο εκδόσεις και να μετατεθεί για λίγες εβδομάδες η έξοδος της ΔΕΗ στις διεθνείς αγορές.

 http://www.energypress.gr/news/Metraei-24wra-to-omologo-ths-DEH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News