Dei Energy News

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ο «Σπάρτακος» τιμά την εργατική πρωτομαγιά και την ημέρα ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΑσφάλεια και υγεία κατά τη χρήση των χημικών προϊόντων στην εργασία»  είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία.
Την ώρα που σχετική έκθεση αποδεικνύει ότι οι χημικές ουσίες μπορούν να είναι χρήσιμες και παρά το γεγονός ότι οι ουσίες που χρησιμοποιούνται στη ΔΕΗ δεν είναι υψηλής επικινδυνότητας (είναι μη τοξικές) είναι εξαιρετικά σημαντικό να λαμβάνονται πάντα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη και τον έλεγχο των δυνητικών κινδύνων για τους εργαζομένους, τους χώρους εργασίας, τις κοινότητες και το περιβάλλον.
Με διαχρονικό σύνθημά του το «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ» ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επιμένει στο ότι η  συνεργασία εργαζομένων, ενδιάμεσων στελεχών, τεχνικών ασφάλειας και Ιατρών εργασίας σε όλες τις υπηρεσιακές μονάδες, αποτελεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ για την καθιέρωση ασφαλών συνθηκών εργασίας. Από την συνολική προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την Υγιεινή και...
την Ασφάλεια, δεν πρέπει και δεν μπορεί να λείψει κανείς. Είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους. Είναι υπόθεση όλων μας.
Με βάση τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας:
• 2.000.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή από εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες, κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο.
• Σε 270.000.000 υπολογίζονται τα εργατικά ατυχήματα και 160.000.000 τα περιστατικά επαγγελματικών ασθενειών.
• 440.000 εργαζόμενοι χάνουν τη ζωή τους από επικίνδυνες ουσίες.
• Ένας εργαζόμενος πεθαίνει κάθε 15 δευτερόλεπτα, 6.000 κάθε ημέρα.
• Το συνολικό κόστος των ατυχημάτων και ασθενειών ανέρχεται ετησίως στο 4% του ακαθάριστου παγκόσμιου προϊόντος.
O ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με τα στελέχη του και σε συνεργασία πάντα με τις Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας (ΕΥΑΕ) που έχουν εκλεγεί σε κάποιους χώρους εργασίας, δίνει καθημερινά τον αγώνα του απέναντι σε όποιον όχι μόνο επιβουλεύεται τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, τα συμφέροντά του, αλλά και απέναντι σε όσους αψηφούν την υγεία και την ίδια του τη ζωή.
Παράλληλα, είναι σημαντικό για έναν εργαζόμενο να γνωρίζει μέχρι πού είναι υποχρεωμένος να φτάσει και τι μπορεί να κάνει για να προστατευθεί. Η γνώση της νομοθεσίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη και είναι απαραίτητο να καταγγέλλονται και να αναδεικνύονται τα κακώς κείμενα.
Τα παραπάνω τραγικά δεδομένα αλλά και το γεγονός ότι ζούμε σε μια εποχή και μια κοινωνία όπου οι ανατροπές είναι καταιγιστικές, οι συνθήκες ¨ρευστές¨ και η καθημερινότητα μεταφράζεται σε μια διαρκή πάλη για αξιοπρεπή διαβίωση, δεν μας παρέχουν σε κανέναν μας  την ¨πολυτέλεια¨ για ολιγωρία σε ό,τι έχει να κάνει με ένα ζήτημα τόσο σημαντικό όσο είναι αυτό της ασφαλούς εργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό αλλά και με αφορμή και τη σημερινή ημέρα ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  καλεί τη Διοίκηση της ΔΕΗ να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής των  ΕΥΑΕ προκειμένου να υπάρχει η καλύτερη δυνατή ενημέρωση, οργάνωση και προστασία των εργαζομένων.
 

Ο «Σπάρτακος» τιμά την εργατική πρωτομαγιά

Ο «Σπάρτακος» τιμά την εργατική πρωτομαγιά και συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού των εργατικών Κέντρων.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση «128 χρόνια μετά από την πιο μαχητική πορεία και μαζική συμμετοχή σε απεργία.
128 χρόνια μετά την ιστορική απόφαση των εργαζόμενων να προσπαθήσουν να βάλουν τέλος στην «κατά το δοκούν» λειτουργία και συμπεριφορά των εργοδοτών.
Σήμερα, χωρίς ούτε καν μία στιγμή το παρελθόν να έχει «αποσυνδεθεί» από το παρών καθώς οι αγώνες της εργατιάς είναι αδιάλειπτοι στο χρόνο, αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης της κοινωνίας.
Αγωνιζόμαστε για να σταματήσουν να φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στα μόνιμα και «νόμιμα υποζύγια» ήτοι τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους.
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε χρειάζεται να επιδείξουμε τον ίδιο ζήλο, την ίδια πυγμή και μαχητική διάθεση ώστε, να μπει επιτέλους ένας φραγμός.
Ο δρόμος του αγώνα που έχουμε επιλέξει είναι μονόδρομος:
- ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ
- ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
- ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Δίδουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την ενότητα και να συνεχίσουμε ενιαία.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ παραμένουμε στις επάλξεις και συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή. Μέχρι τέλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News