Dei Energy News

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΓΑΛΕΡΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΚΙ ΡΑΪΝΤΕΡ ΓΙΑ ΕΟΖ, ΖΙΡΑΑΤ ΜΠΑΝΚ, ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ
 
Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με τον συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, συμμετείχε  στη μικτή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, με καλεσμένο τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας Γκι Ράϊντερ.
 
Με ξεκάθαρες κουβέντες τοποθετήθηκε στο πλέγμα των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα των Μνημονίων, κάνοντας και... ιδιαίτερες αναφορές στην απαξιωμένη και... εγκαταλελειμμένη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
 
Μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στον κ. Ράϊντερ, είπε τα εξής:
 
  • Ο πολυδιαφημισμένος τριμερής διάλογος, μετά απ' όλα αυτά που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι, είναι τουλάχιστον κοροϊδία. Το παιγνίδι του διαλόγου από την άπλα ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, μεταφέρθηκε μέσα στις διαστάσεις ενός κελιού. Με τον εργοδότη Κράτος ή Ιδιώτη, να πετάνε στον εργαζόμενο ούτε καν μπανάνες, όπως συνέβη με τον Άλβες στο γήπεδο, αλλά ξεροκόμματα - μεροκάματα τύπου Πακιστάν ή Μπαγκλαντές.
  • Πότε έγινε διάλογος για τις συνθήκες εργασίας στη μνημονιακή Ελλάδα; Γιατί κανένας δεν λέει ότι στο 1.500.000 ανέργους, δεν υπολογίζονται οι εργαζόμενοι απλήρωτοι για 5 ή 7 ακόμα και 12 μήνες; Γιατί στους ανέργους δεν υπολογίζονται εκείνοι που δουλεύουν μόνο μία ή το πολύ δύο μέρες την εβδομάδα; Γιατί κανένας δεν μιλάει για εκείνους που δουλεύουν οκτάωρο - δεκάωρο, αλλά πληρώνονται για τέσσερις ώρες ως μερικής απασχόλησης; Γιατί κανένας δεν μιλάει για τα μπλοκάκια, που μάλιστα είναι «δημοφιλέστατα» στην δική μου επαγγελματική οικογένεια, τη Δημοσιογραφία; Ένας κλάδος με 43% ανεργία και με συνθήκες εργασίας γαλέρας;
  • Εδώ στην Ελλάδα, η συγκυβέρνηση μιλάει για επερχόμενες θέσεις εργασίας, βασισμένες στην ανάπτυξη. Το μεγαλύτερο ανέκδοτο. Στην Βουλγαρία ο φόρος επιχειρήσεων είναι 10%. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι 26%! Ποιός τρελός επενδυτής θα έλθει σε αυτή την περιοχή να ανοίξει δουλειές και θέσεις εργασίας; Μη γελιόμαστε! Στη Βουλγαρία θα πάει. Ή στη Ρουμανία, όπου ακμάζουσα 5.500 ελληνικές επιχειρήσεις. Με λίγα λόγια, πότε έγινε τριμερής διάλογος για τη μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών στη πατρίδα μας; Επιχειρήσεων, ΦΠΑ, φυσικών προσώπων κλπ;
  • Μιλάτε, κ .Ράϊντερ, με ικανοποίηση για την συμφωνηθείσα εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας. Έχετε, όμως, σκεφθεί το σκηνικό; Είναι σαν τον άνθρωπο αφημένο σε μία έρημο, χωρίς νερό και φαγητό, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στον οποίο αν κάποια στιγμή δώσουν μία κουταλιά νερό, αυτός θα νομίζει ότι του χάρισαν δεξαμενή ολόκληρη. Αν του πετάξουν στην άμμο ένα μισοφαγωμένο κομμάτι κρέας, αυτός θα το εκλάβει ως αυτοκρατορικό γεύμα. Αυτό είναι επιτυχία;
  • Σας άκουσα να μιλάτε, κ. Ράϊντερ, για την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας. Κάποιος συγκυβερνητικός βουλευτής σας μίλησε και για κλαδικές συμβάσεις. Αλλά κανένας δεν μίλησε για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας που ψήφισε αυτή η κυβέρνηση - π.χ. - για την ναυτιλία, την άλλη βαριά βιομηχανία της πατρίδας μας. Μισθοί Αιγύπτου για τους ναυτικούς μας, πλέον.
  • Δεν άκουσα κανέναν να μιλάει εδώ και για την ενοικίαση εργαζομένων. Ενδιάμεσοι νταβατζήδες που χειρίζονται εργαζόμενους ως εμπόρευμα.
  • Δεν άκουσα κανέναν να μιλάει για τη δραματική έλλειψη επιθεωρητών εργασίας. Με αποτέλεσμα να κάνει «πάρτι» η μαύρη εργασία, πόσο μάλλον όταν έχουμε και το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, με πληθώρα εργαζομένων από αυτή την φθηνή δεξαμενή εργασίας.
  • Δεν άκουσα κανέναν να μιλάει για τα σκοτεινά σχέδια εγκατάστασης ΕΟΖ στην ΑΜ-Θ. Έχω στα χέρια μου έγγραφα που αποδεικνύουν ότι σχετικές μελέτες έχει ζητήσει να γίνουν ακόμα και ο σημερινός Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του. Το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ του οποίου είμαι Βουλευτής Επικρατείας, αλλά και ο Περιφερειακός Συνδυασμός ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ του οποίου ηγούμαι, είμαστε εντελώς αντίθετοι με την όποια ΕΟΖ που σημαίνει τριτοκοσμικούς μισθούς. Χωρίς να υπολογίζω και τον άλλο κίνδυνο που ελλοχεύει για την ΑΜ-Θ με την συναίνεση της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Τον κίνδυνο που ακούει στο όνομα Τζορτζ Σόρος. Αυτόν το επικίνδυνο επενδυτή, με πολλές ιστορίες φορτωμένες στην πλάτη του σχετικά με UCK και καλό, συνομιλητή της Άγκυρας. Ως υποψήφιος Περιφερειάρχης τον χαρακτηρίζω ως ανεπιθύμητο.
  • Τέλος, όπως επισημάνθηκε από άλλον συνάδελφο Βουλευτή, οι Τράπεζες δεν ρίχνουν καθόλου χρήμα στην αγορά, που θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας, παρ' όλο που έχουν πάρει 250 δις ευρώ για ανακεφαλοποιήσεις και εγγυήσεις. Και αν δανείσουν χρήμα, θα το κάνουν με 10-12% επιτόκιο, όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι Τράπεζες το δίνουν με 2%! Και αναφερόμενος πάλι στην ΑΜ-Θ, με ανησυχεί ιδιαίτερα που εκεί μοιράζει αφειδώς δάνεια η τουρκική ΖΙΡΑΑΤ ΜΠΑΝΚ, υποθηκεύοντας ελληνική γη και σπίτια. Επικίνδυνα πράγματα. Μη αποδεκτά από εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News