Dei Energy News

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

ETE/ΔΕΗ:Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ


Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας, λόγω των τεράστιων περικοπών που έχουν συντελεσθεί στους μισθούς μας από την εφαρμογή  του μνημονίου, υπάρχουν διάφορες Κασσάνδρες που εκμεταλλεύονται τον πόνο και την αγωνία του κάθε συναδέλφου.
Συγκεκριμένα, υπάρχουν συνάδελφοι από διάφορα σωματεία που προωθούν και ζητάνε από τους συναδέλφους τους....
χρήματα για αμοιβές δικηγόρων, ώστε να προβούν σε μεμονωμένες αγωγές για τις μειώσεις που έχουν επιφέρει στους μισθούς μας οι μνημονιακοί νόμοι (3833/10, 3845/10, 4024/11).

Όπως γίνεται κατανοητό, οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα έννομο συμφέρον να συμμετέχουν σε μεμονωμένες ενέργειες διαφόρων σωματείων.

Προκαταβολικά τους ενημερώνουμε, ότι η υπόθεση της μείωσης των μισθών μας δεν έχει τελεσιδικίσει στο Συμβούλιο Επικρατείας, μετά από προσφυγή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.Η ΕΤΕ/ΔΕΗ, μετά από αυτή την εξέλιξη βρίσκεται σε συνεργασία με τους νομικούς της συμβούλους για οποιαδήποτε κίνηση που θα είχε βάση διεκδίκησης των απολεσθέντων μισθών μας και θα είχε προβεί σε αντίστοιχες κινήσεις για όλα τα μέλη της, που θα είχαν αποτέλεσμα για τους συναδέλφους και όχι να συμμετέχει  σε εργολαβικά παιχνίδια δικηγορικών γραφείων, για τη δημιουργία συνδικαλιστικών συμφερόντων και εντυπώσεων, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και δυστυχώς συνεχίζονται από άλλους και σήμερα. Παρακολουθούμε το όλο θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις κάνοντας τις κατάλληλες κινήσεις.

Οι ενέργειες αυτών των σωματείων, εκ του αποτελέσματος δείχνει ότι έχουν μόνο ψηφοθηρικό και συνδικαλιστικό συμφέρον συντεχνιακού τύπου και για να το πετύχουν ποντάρουν  στην άγνοια και την αγωνία των συναδέλφων για ένα καλύτερο οικονομικό περιβάλλον.

Οποιαδήποτε κίνηση συναδέλφου, πέραν από το κλαδικό του σωματείο, όπως είναι η ΕΤΕ/ΔΕΗ, είναι χωρίς αντίκρισμα .

Αυτή είναι η  πραγματικότητα  του όλου θέματος.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ –ΚΗΕ

1 σχόλιο:

 1. Ε Ν Ω Σ Η Π Ρ Ο Σ Ω Π Ι Κ Ο Υ
  Σ ΤΑΘΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ.Ε.Η Α.Η.Σ ΛΑΥΡΙΟΥ
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΕΓΚΡΙΣΕΩΣ ΠΡΩΤΟΔ. ΑΘΗΝΩΝ 4645 ΕΙΔ. 1253/30.7.77 ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 73-75. Όροφος 1ος ΤΚ 104-32 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ .ΑΘΗΝΩΝ 210-5229796 210-52158732
  2105215874 FAX 210-5229796 ΤΗΛ ΛΑΥΡΙΟΥ 22920-64136 FAX 22920-64387 e-mail epspahslav@in.gr

  ________________________________________
  ΛΑΥΡΙΟ 27-05-14

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ο παλαιοκομματικός συνδικαλιστικός μηχανισμός της ΔΑΚΕ χτύπησε μέσω του Δελτίου τύπου της ΕΤΕ ΔΕΗ με τίτλο «η εκμετάλλευση των συναδέλφων δεν έχει τέλος» το όποιο ούτε λίγο ούτε πολύ λειτουργεί σαν κατασταλτικός μηχανισμός κατά των διεκδικήσεων και των προσφυγών που αποφάσισαν τα Δ.Σ ορισμένων συλλόγων κατά των μνημονιακών εντολών και Κυβερνητικών υλοποιήσεων περί μείωσης των μισθών μας .
  Πιστοί στις Κυβερνητικές αντεργατικές πολιτικές , κρυμμένοι πίσω από το προσωπείο του συνδικαλιστή βγαίνουν με σθένος να καταγγείλουν συναδέλφους οι οποίοι έχουν δώσει απτά δείγματα γραφής με συλλήψεις και δικαστήρια για να προασπίσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και της ΓΕΝΟΠ , ταυτόχρονα εξυβρίζουν και προσβάλουν αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων χωρίς καν να μπουν στην λογική να κουβεντιάσουν μαζί τους ,να ρωτήσουν με ποιο σκεπτικό αντιδρούν έτσι και προχωρούν σε προσφυγές , γιατί αν το έπρατταν θα μάθαιναν ότι οι συγκεκριμένοι σύλλογοι αποφάσισαν την προσφυγή αυτή βάση δεδικασμένων αποφάσεων που κερδήθηκαν στην ΕΥΔΑΠ και στον ΗΣΑΠ.
  Δυστυχώς όμως ο ολισθηρός δρόμος που ακολουθούν δεν έχει τέλος εκεί συνεχίζουν με παραπληροφόρηση των εργαζομένων ότι εκκρεμεί απόφαση της ΓΕΝΟΠ στο Συμβούλιο της Επικρατείας αγνοώντας ( ; ) ότι η προσφυγή της ΓΕΝΟΠ στο ΣτΕ έχει απορριφτεί .
  Υπενθυμίζουμε στους « δήθεν προστάτες» των εργαζομένων από τους συλλόγους τους ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε συλλόγου να προσφύγει στη δικαιοσύνη κρίνοντας μέσω των εκλεγμένων μελών της στα Δ.Σ το έννομο συμφέρον των εργαζομένων μελών τους .
  Οι Συνδικαλιστικές καταγγελίες και τα Δελτία Τύπου θα τιμούσαν το εργατικό κίνημα αν στοχοποιούσαν τις αντεργατικές πολιτικές , το ξεπούλημα της Ελλάδας , αλλά και τα προβλήματα των συναδέλφων όπως το κλείσιμο του σταθμού του Κερατσινιού , η μεταθετότητα , η μικρή ΔΕΗ και τόσα πολλά που πλήττουν τους εργαζόμενους στην Επιχείρηση.
  Όσο για τον τίτλο η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ σας τον επιστρέφουμε για να τον βάλετε στην έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής για το ταμείο της ΕΤΕ που καθιστά μέλη σας υπόδικους για κατάχρηση χρημάτων των εργαζομένων στους οποίους και είσθε υπόλογοι .
  Τέλος καλούμε την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να πράξει το αυτονόητο δηλαδή να ενημερώσει με Δελτίο Τύπου τους εργαζόμενους για την εν λόγο προσφυγή ώστε να μην πέφτουν οι εργαζόμενοι θύματα συντεχνιακής παραπληροφόρησης . Ταυτόχρονα οφείλει να καταγγείλει τον συντάκτη του εν λόγο Δελτίου Τύπου ως οφείλει προστατεύοντας και τους εργαζόμενους αλλά και τους λοιπούς συλλόγους μέλη της .


  ΑπάντησηΔιαγραφή

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News