Dei Energy News

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τι κρύβεται πισω απο τη στάση του "Σπάρτακου"

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΠΟΤΕ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ, (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΕΣΣΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 3 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ
ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ;
Συναδελφισσες-οι
 
Για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στη χώρα μας τόσο, σε επιχειρηματικό όσο, και σε πολιτικό επίπεδο γνωρίζουν πολύ καλά πόσο μεγάλο εμπόδιο και ενοχλητικό αγκάθι είναι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, σε όσους θέλουν να ξεδιπλώσουν τις βρομοδουλειές τους σε βάρος της ΔΕΗ αλλά και σε όσους θέλουν να ξεπουλήσουν τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι καθημερινές επιθέσεις εναντίον της.
Λυπούμαστε όμως ιδιαίτερα που σ’ αυτούς που επιτίθενται στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εδώ και ένα χρόνο, με τον «δικό της τρόπο» συμμετέχει και η ηγεσία του σωματείου «Σπάρτακος».
  • Μια ηγεσία που ποτέ δεν σήκωσε με ένταση και πάθος τη σημαία του αντιμνημονιακου αγώνα.
  • Μια ηγεσία που δεν έβγαλε παρά μονάχα μια ανακοίνωση, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΡΑΣΗ, για την μετατροπή της ΔΕΗ σε φοροεισπράκτορα και την χρησιμοποίηση του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας σε μοχλό εκβιασμού της κοινωνίας.
  • Μια ηγεσία που γυρνώντας την πλάτη στην κοινωνία που στέναζε και βρισκόταν σε απόγνωση από το χαράτσι έλεγε «δεν θα σώσουμε εμείς την κοινωνία»!!! και καλούσε τους εργαζόμενους να σπάσουν την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στο κτίριο της οδού Πειραιώς απ όπου θα έφευγαν οι λογαριασμό με το χαράτσι.
Γνωρίζοντας την βαρύτητα των όσων επισημαίνουμε παραπάνω περί συμμετοχής της ηγεσίας του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στη λίστα όλων όσων επιτίθενται στη ΓΕΝΟΠ οφείλουμε να αποδείξουμε και να εξηγήσουμε τι σημαίνει η φράση η ηγεσία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ υπονομεύει «με το δικό της τρόπο»

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Είναι αυτονόητο ότι όλοι όσοι επιτίθενται στη ΓΕΝΟΠ δεν το κάνουν με τον ίδιο τρόπο, γιατί δεν μπορούν να το κάνουν με τον ίδιο τρόπο
Ο τρόπος που είχε επιλέξει η ηγεσία του σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι η υπονόμευση, η αμφισβήτηση, η φθορά και ο οικονομικός στραγγαλισμός της ομοσπονδίας.
Απόδειξη όλων αυτών είναι οι αλλεπάλληλες απαξιωτικες και υπονομευτικές ανακοινώσεις της ηγεσίας του σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προς τη ΓΕΝΟΠ που «ω, του θαύματος» κάθε φορά φουσκωμένες από υπερβολές προβάλλονται μέσα από 4 συγκεκριμένες εφημερίδες, ένα ραδιοφωνικό και ένα τηλεοπτικό σταθμό που έχουν πάρει εργολαβία το κτύπημα της Ομοσπονδίας εδώ και 2 χρόνια.

Θα μπορούσαμε να σταθούμε σε αρκετές από αυτές τις ανακοινώσεις αλλά δεν χρειάζεται παρά μονάχα μια.
Το γεγονός του ότι στην ανακοίνωσή της με ημερομηνία 26-3-2012 η ηγεσία του «Σπάρτακου» με τον πλέον απαξιωτικο τρόπο προς την ηγεσία της Ομοσπονδίας αλλά και τα άλλα σωματεία και με πρόσχημα ότι κανείς από το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ δεν είναι από την παραγωγή η τα ορυχεία ζητά τη συμμετοχή της στην διαπραγματευτική ομάδα για την κατάρτιση της ΣΣΕ, αρκεί…
Αλήθεια υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή απ΄ αυτό στην ηγεσία της ΓΕΝΟΠ και σε όλα τα άλλα σωματεία ;
Όμως πέρα απ αυτό και στη συνέχεια όλη η στάση της ηγεσίας του Σπάρτακου γύρω από την κατάρτιση της ΕΣΣΕ έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των υπονομευτικών κινήσεων.
Σημαντικότερη όμως απόδειξη της συνειδητής απαξίωσης της Ομοσπονδίας (ενώ είναι γνωστό ότι η ΓΕΝΟΠ εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει καμία απολύτως πηγή εσόδων παρά μονάχα τις λιγοστές συνδρομές των μελών της) είναι η αγνόηση των αλλεπάλληλων εκκλήσεων για τακτοποίηση των οικονομικών της υποχρεώσεων με το πρόσχημα ότι «εάν δεν πληρώσουν όλοι οι σύλλογοι εμείς δεν πληρώνουμε».
Οι κύριοι της ηγεσίας του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ αντί να ακολουθήσουν το παράδειγμα της ΕΤΕ/ΔΕΗ και άλλων συλλόγων που στήριξαν και στηρίζουν και οικονομικά την ΓΕΝΟΠ, συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς την Ομοσπονδία, αγνοώντας ότι η ΓΕΝΟΠ έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους τους, ότι χρωστά παντού, ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει και κυρίως ότι για λογαριασμό όλων μας ανέθεσε και ξεκίνησε το μεγαλύτερο νομικό αγώνα για την σωτηρία του ασφαλιστικού μας, που ταυτόχρονα είναι πολυδάπανος με άλλοθι την πραγματική αδυναμία μικρότερων σωματείων να αποδώσουν την συνδρομή των 2,35 ευρω ανά μέλος, συνειδητά στραγγαλίζει την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αρνούμενη να συμβάλει οικονομικά εδώ και ένα χρόνο.
Με βάση τα παραπάνω νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται να προσθέσουμε περισσότερα για το τι πράττει η ηγεσία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ σε βάρος της ΓΕΝΟΠ.
Εκείνο όμως που έχει αξία είναι να δούμε αυτός ο πόλεμος φθοράς και απαξίωσης για ποιο λόγο γίνεται.
Γίνεται μήπως γιατί η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν προασπίζεται όπως θα έπρεπε τα συμφέροντα των εργαζομένων στα Ορυχεία και την Παραγωγή, όπως την βολεύει να λέει η ηγεσία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ή για άλλους λόγους;
Η απάντηση είναι ότι αν κάποιος υπερασπίζεται πρώτος τα συμφέροντα των ανθρώπων της πρώτης γραμμής είναι αυτός που υπερασπίζεται το δίκαιο και το σωστό.
Απεναντίας, αυτός που βάζει σε κίνδυνο κατακτήσεις των ανθρώπων της πρώτης γραμμής είναι αυτός που χρησιμοποιώντας τους για άλλους λόγους και χωρίς να υπάρχει θέμα, τους διαχωρίζει από το σύνολο του προσωπικού.                                                                               
ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Εάν τώρα σταθούμε να δούμε ποιοι είναι οι σοβαροί και αξεπέραστοι (!!) λόγοι που οδήγησαν την ηγεσία του Σπάρτακου σ΄ αυτήν την διασπαστική απόφαση, τότε όλοι θα καταλάβουν ότι οι μάσκες έπεσαν και ότι πίσω απ΄αυτην την επίθεση κρύβεται ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σταθερά και αταλάντευτα εξακολουθεί να είναι ενάντια στο Μνημόνιο, ενάντια στα συμφέροντα και κυρίως το ότι έχει μια στάση συνέπειας απέναντι στον κόσμο της εργασίας, αποφεύγοντας να δώσει διαπιστευτήρια και στήριξη σε όσους αφαίρεσαν τις κατακτήσεις του και έκλεψαν τα όνειρα και τη ζωή του.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΣΟΒΑΡΟΙ» ΛΟΓΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ;

Η ηγεσία του Σπάρτακου ουδέποτε, όπως προκύπτει και από τα πρακτικά διαφώνησε στην ουσία του σχεδίου σύμβασης.
Η «διαφωνία» της εστιάζεται α) στο ότι δεν μετονομάζονται τα ειδικά επιδόματα σήμερα - αυτό θα γίνει σε 4 μήνες όπως λέει το σχέδιο της σύμβασης ώστε να γίνει με ηρεμία και με σωστό τρόπο καθώς δεν υπάρχει ο φόβος της μετενέργειας και β) στο ότι δεν βάζουμε σήμερα πλαφόν 35% στη μείωση των ειδικών επιδομάτων!!

Σε σχέση με το πρώτο, το μόνο σχόλιο είναι ότι αυτή η εμμονή, είναι κενή περιεχομένου αφού κανείς δεν αρνείται τη μετονομασία τους καθώς όλοι λέμε ότι θα γίνει μέσα σε τέσσερις μήνες. Η έμμονη αυτή θυμίζει συμπεριφορά μικρού παιδιού!!!
Σε σχέση με το δεύτερο «σημείο τριβής» δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει γιατί αυτή, (επίσης άνευ ουσίας) εμμονή, να μπει πλαφόν περικοπής «αυτή τη στιγμή», αφού αυτό πιθανότατα θα σημαίνει παύση χορήγησης των κλιμακίων; Γιατί άραγε δεν μπορούμε να περιμένουμε λίγους μήνες αφού ήδη έχουμε πει ότι το θέμα θα το ξαναδούμε σε 3 μήνες σε όλες του τις διαστάσεις;
Γιατί αυτή η εμμονή στο «τώρα», αφού ΤΩΡΑ οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής στην συντριπτική τους πλειοψηφία με την παρέμβαση της ΓΕΝΟΠ θα πάρουν πίσω ότι κακώς τους παρακρατήθηκε όπως είχε δεσμευτεί η Ομοσπονδία;
Τα ερωτηματικά για την εμμονή της ηγεσίας του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στα παραπάνω ανύπαρκτα θέματα γίνονται τεράστια πολύ περισσότερο τώρα που η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αποκατέστησε την αδικία στην πληρωμή της ώρας της υπερωρίας ΚΑΙ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ όπως επεδίωκε η Διοίκηση, αποδεικνύοντας με πράξεις ποιος είναι αυτός που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ανθρώπων της πρώτης γραμμής.
Τι είναι εκείνο που δεν μας επιτρέπει να περιμένουμε 3 μήνες, να δούμε πως θα τρέξει ο νέος τρόπος κάλυψης των υπερβάσεων της μισθοδοσίας από τις υπερωρίες και από την όποια χορήγηση των κλιμακίων;
Από τα πιο πάνω είναι ολοφάνερο ότι οι αποφάσεις της ηγεσίας του «Σπάρτακου» την εκθέτουν ανεπανόρθωτα.
Είναι αποφάσεις διχαστικές
Είναι αποφάσεις διασπαστικές
Είναι αποφάσεις που βάζουν σε κίνδυνο την ενότητα αλλά και τα συμφέροντα των ανθρώπων της πρώτης γραμμής.
Κυρίως όμως,
Είναι αποφάσεις-χτύπημα του ταξικού αντιμνημονιακού συνδικάτου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που είναι δημιούργημα των ιστορικών συνδικάτων με τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της, προς απογοήτευση ΟΛΩΝ όσων την πολεμούν θα μείνει όρθια, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την απόκρουση των σχεδίων των συμφερόντων.
ΥΓ. Προς αποκατάσταση της αλήθειας:

  • Οι 16 ψήφοι υπέρ στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ήταν επί 24 παρόντων.

  • Η συντριπτική πλειοψηφία των Σωματείων, με επιμέρους παρατηρήσεις, εξουσιοδότησε τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να υπογράψει τη Σύμβαση. Η επαλήθευση θα γίνει από τους Συλλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News