Dei Energy News

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΣΕΠ/ΔΕΗ: Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, να μην προχωρήσει στην υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

    O ΣΕΠ/ΔΕΗ σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, αλλά και στη χώρα και μπροστά στις πολύ σοβαρές εξελίξεις στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος του ομίλου ΔΕΗ, επαναδιατυπώνει τις θέσεις του και την ήδη εκφρασμένη διαφωνία του σε σχέση με το περιεχόμενο του από 24-5-2012 σχεδίου, για το οποίο με οριακή πλειοψηφία εξουσιοδοτήθηκε η Ομοσπονδία να προχωρήσει στην υπογραφή 3 όμοιων επιχειρησιακών Συμβάσεων. 
Αρχικά ξεκαθαρίζουμε ότι είναι επιβεβλημένη η υπογραφή νέας ΕΣΣΕ και αποτελεί βασικό στόχο διεκδίκησης η διασφάλιση των Συλλογικών διαπραγματεύσεων και των Σ.Σ.Ε.
Θέλουμε όμως το περιεχόμενό της πρώτιστα να διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και σε δεύτερο επίπεδο να ενισχύει το ρόλο και τη διαπραγματευτική ικανότητα του σ.κ. του ομίλου για την επόμενη μέρα.  
Γι’ αυτό το λόγο εκφράζουμε την αντίθεση μας σχετικά με απολύσεις πλεονάζοντος προσωπικού, λόγω κατάργησης θέσεων εργασίας στο άρθρο 35 του σχεδίου της ΕΣΣΕ. Έχουμε προτείνει ήδη ως διατύπωση: «Καταγγελία της σύμβασης εργασίας επιτρέπεται μόνον για σπουδαίο λόγο, που συντρέχει στο πρόσωπο του μισθωτού. Κατά το χρονικό διάστημα της παρούσας συλλογικής σύμβασης εργασίας η ΔΕΗ δεσμεύεται να μην προσφύγει σε καταγγελία συμβάσεων εργασίας του προσωπικού για οικονομοτεχνικούς λόγους».
 Σχετικά με τις μισθολογικές ρυθμίσεις πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να αποτελεί κοινό τόπο η κατά προτεραιότητα στήριξη των τακτικών αποδοχών, αλλά και η διασφάλιση των μισθολογικών προαγωγών στο προσωπικό, κάτι που δεν προκύπτει ως ρητή ρύθμιση της εν λόγω πρότασης της ΓΕΝΟΠ  και ασφαλώς δεν μπορούμε να ταυτιστούμε με προτάσεις που δεν κατοχυρώνουν ρητά αυτόν τον πυλώνα στα πλαίσια μιας συντεχνιακής κοντόφθαλμης λογικής.
Προτείνουμε λοιπόν η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, να μην προχωρήσει στην υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ώστε να επανεξεταστεί το τελευταίο σχέδιο και να επιδιώξει μια ευρύτατη πλειοψηφία  με την συνεργασία και την στήριξη των πρωτοβάθμιων Σωματείων - Συλλόγων μελών της, για  τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την υπεράσπιση του εισοδήματος και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News