Dei Energy News

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΗ: Επενδύσεις 190 εκατ. ευρώ σε Ρόδο και νησιά μέσω της ΕΤΕπ


Υπεγράφη η πρώτη δανειακή σύμβαση ύψους 80 εκατ. ευρώ
μεταξύ ΔΕΗ και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, μέρους συνολικής εγκεκριμένης γραμμής χρηματοδότησης ύψους 190 εκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις σε νέα έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, κατά την περίοδο 2014-2019, όπως αναφέρει η ΔΕΗ σε σημερινή της ανακοίνωση.
Παράλληλα, η Επιχείρηση τονίζει τα εξής:
Μέσα από μία πορεία έξι δεκαετιών, η ΔΕΗ έκανε πραγματικότητα..
και τον εξηλεκτρισμό της νησιωτικής Ελλάδας, ηλεκτροδοτώντας περισσότερα από 50 νησιά και λειτουργώντας 36 μικρούς αυτόνομους σταθμούς σε αυτά, μοναδικό γεγονός και για τα διεθνή δεδομένα.
Σήμερα το έργο αυτό της ΔΕΗ συνεχίζεται μέσα από ένα επενδυτικό πλάνο συνολικού προϋπολογισμού €174 εκατομμυρίων ευρώ, σε δεκαεπτά (17) Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής σε μη διασυνδεδεμένα νησιά ( Σαντορίνη, Λέσβο, Σάμο, Κάλυμνο, Σέριφο, Κύθνο, Λήμνο, Σκύρο, Κω, Κάρπαθο, Ικαρία, Αστυπάλαια, Οθωνούς, Ερεικούσες,  Δονούσα, Μεγίστη, Ανάφη), μέσω της αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών.
Στόχος είναι η αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος, για την ασφάλεια εφοδιασμού, την αξιόπιστη αντιμετώπιση των ενεργειακών αναγκών των νησιών αυτών σε μακροχρόνιο ορίζοντα, την παροχή καλύτερων υπηρεσιών ενέργειας, αλλά και την αντικατάσταση  των υφιστάμενων μονάδων παλαιάς τεχνολογίας με νέες μονάδες, φιλικές προς το περιβάλλον.
Μεταξύ των σημαντικότερων έργων του στρατηγικού σχεδιασμού της ΔΕΗ για την νησιωτική χώρα και ο νέος σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη νότια Ρόδο. Η κατασκευή του νέου σταθμού καθαρής ισχύος 115 MW είναι επιβεβλημένη, με δεδομένο το ρυθμό ανάπτυξης της περιοχής, λόγω του αυξανόμενου τουρισμού, διασφαλίζοντας το μακροχρόνιο ενεργειακό εφοδιασμό του νησιού,  επιτυγχάνοντας παράλληλα υψηλές περιβαλλοντικές επιδόσεις. Η κατασκευή της μονάδας έχει ήδη ξεκινήσει και προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.  Στόχος μας είναι η νέα Μονάδα να λειτουργήσει από το Μάιο του 2016.
Ο Όμιλος ΔΕΗ συνεχίζει δυναμικά την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, έχοντας επιτυχώς κλείσει ένα κύκλο μεγάλων αναχρηματοδοτήσεων αλλά και άντλησης νέων κεφαλαίων από διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς καθώς και από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίων. Στρατηγικής σημασίας τα τελευταία χρόνια προς την επίτευξη αυτών των στόχων ήταν και η μακρόχρονη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία αποτελεί βασικό χρηματοδοτικό εταίρο, υποστηρίζοντας το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου σε έργα μεγάλης σημασίας για την οικονομία, τους Έλληνες καταναλωτές, την ασφάλεια εφοδιασμού της Χώρας και το περιβάλλον.

 http://energypress.gr/news/reuma/DEH:-Ependyseis-190-ekat.-eyrw-se-Rodo-kai-nhsia-mesw-ths-ETEp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News