Dei Energy News

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΣΕΠ/ΔΕΗ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙ "ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ" ΣΥΜΒΑΣΗΣ!



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ/ΔΕΗ
 
 Η μέχρι σήμερα «διαπραγμάτευση»  για υπογραφή ΣΣΕ χαρακτηρίζεται από αποκλεισμούς και αδιαφάνεια, χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των Σωματείων στις διαπραγματευτικές ομάδες και χωρίς ενημέρωση από τη ΓΕΝΟΠ των Σωματείων για την πορεία τους. 

Από την εξωθεσμική πληροφόρηση που έχουμε ως σήμερα, προκύπτει ότι συζητούνται δραστικές μειώσεις των αποδοχών..
μας, περικοπές κλιμακίων, αναστολή μισθολογικής εξέλιξης και ποσοστιαία μείωση του επιδόματος στάθμης σπουδών με το αιτιολογικό της πιθανολογούμενης υπέρβασης για το 2016 και 2017!! Χωρίς μάλιστα να έχει προσκομισθεί από τη Διοίκηση της ΔΕΗ κανένα οικονομικό στοιχείο -όπως οφείλει βάσει του άρθρου  4 του Ν.1876/1990.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟ ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ. 

Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις για τον Όμιλο ΔΕΗ και τη χώρα. Παραμένουμε ακόμα σε καθεστώς επιστράτευσης με ευθύνη της κυβέρνησης και της ΔΕΗ. Γιατί τόση βιασύνη να υπογραφεί νέο μνημόνιο για τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ, όταν μάλιστα η παρούσα ΣΣΕ έχει ισχύ μέχρι τον Αύγουστο του 2015;

Δεν νομιμοποιούμε ούτε εξουσιοδοτούμε κανέναν να διαπραγματευθεί και υπογράψει χωρίς εμάς για εμάς Συλλογικές ρυθμίσεις δεσμευτικές για το παρόν και το μέλλον μας. 

Αποκρούουμε εκ των προτέρων κάθε ΣΣΕ που θα στηρίζεται σε νομικά αμφίβολες διαδικασίες, θα οδηγεί σε κατακερματισμούς τους συναδέλφους και τα δικαιώματά τους, σε αποκλεισμούς κατηγοριών του προσωπικού και θα συνεπάγεται πολύχρονες δικαστικές διαμάχες και συνδικαλιστικούς εμφυλίους, καθιερώνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καθεστώς πολλαπλών ταχυτήτων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΣΣΕ


ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ
                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News