Dei Energy News

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Δεν χρειάζεται να πληρώσετε το ρεύμα σε κανένα, υπάρχει το κοινωνικό τιμολόγιο

Το υπουργείο Περιβάλλοντος απαντάει στη Δούρου


Απάντηση σε δημοσιεύματα αναφορικά με την ηλεκτροδότηση ευπαθών κοινωνικών ομάδων με αφορμή σχετικές ανακοινώσεις της Περιφέρειας Αττικής και της Ρένας Δούρου, εξέδωσε απόψε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Όπως επισημαίνεται, με αποφάσεις του υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, η ΔΕΗ παρέχει Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών με μειωμένη τιμή ρεύματος έως και ..
54% και αδιάκοπη ηλεκτροδότηση.
Στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο έχουν ήδη ενταχθεί περισσότερες από 600.000 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες δεν διακόπτεται το ρεύμα ακόμη και σε περίπτωση οφειλών.
Επιπλέον, εδώ και ένα χρόνο λειτουργούν σε όλη τη χώρα Επιτροπές με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και των Κοινωνικών Δομών των Περιφερειών και των Δήμων που εξετάζουν και τις εξαιρετικές περιπτώσεις που δεν εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, λόγω ιδιαίτερων κοινωνικών χαρακτηριστικών με στόχο την αδιάλειπτη και συνεχή ηλεκτροδότησή τους. Μέχρι σήμερα, στις ειδικές αυτές κατηγορίες έχουν ενταχθεί 8.000 νοικοκυριά.
Υπενθυμίζεται ότι στο ΚΟΤ εντάσσονται μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με χαμηλά εισοδήματα, καθώς και (εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια) γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα, άτομα με αναπηρία και άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης ή έχουν προστατευόμενα μέλη των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη χρήση ιατρικών συσκευών.
Οι ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν ήδη ενταχθεί μπορούν να υποβάλουν άμεσα αίτηση στη ΔΕΗ, προκειμένου να ενταχθούν στο ΚΟΤ, να επωφεληθούν από τις ελαφρύνσεις και να διασφαλίσουν την αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση τους. Αιτήσεις γίνονται στα ΚΕΠ, ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ http://www.deddie.gr/ και τηλεφωνικά στο 11770 με αστική χρέωση τις καθημερινές 7 π.μ.-7 μ.μ.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News