Dei Energy News

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΗ:Οι διορισμένες διοικήσεις ΔΕΗ ΑΔΜΗΕ ΔΕΔΔΗΕ οφείλουν συνεπώς άμεσα να σταματήσουν που σχετίζεται με Ιδιωτικοποιήσεις

Συναδέλφισσες  συνάδελφοι  
Πριν μας αφήσει το 2014,  μας άφησε   η  συγκυβέρνηση των
μνημονίων  και των ξεπουλημάτων που  αφού   προκάλεσε την πιο αδιανόητη φτωχοποίηση που έχει υποστεί  λαός σε καιρό ειρήνης,  είναι πια παρελθόν. Όσο κι αν προσπάθησαν Σαμαράς και Βενιζέλος  με  συνεργούς  τις διορισμένες   Διοικήσεις του Ομίλου ΔΕΗ     δεν μπόρεσαν  τελικά  να ολοκληρώσουν  το έγκλημα της πώλησης του ΑΔΜΗΕ και της μικρής ΔΕΗ.
Η  ΔΕΗ βγαίνει τραυματισμένη από  αυτή τη περιπέτεια διότι η ληστρική επιδρομή που συντελέστηκε  σε βάρος της και  σε..
βάρος  των καταναλωτών ήταν άνευ προηγουμένου.
Οι μέρες που έρχονται όμως φέρνουν την ελπίδα  για να φτιάξουμε τη  ΔΕΗ όπως την θέλει η κοινωνία και  όπως την  ονειρευόμαστε εμείς  οι εργαζόμενοι σε αυτήν.
Για τον   ΣΥΡΙΖΑ,  η ενέργεια είναι  πολύτιμο κοινωνικό αγαθό  που δεν θα πρέπει να στερείται κανένας πολίτης και άρα  πρέπει η πολιτεία  να έχει συνολικά την ευθύνη   για την επάρκειά του.    Η ΔΕΗ  για το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί παρά να αποτελεί    το πυλώνα  ενός  συνολικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας , αφού  συνδέεται και υποστηρίζει όλες τις  παραγωγικές δραστηριότητες ( αγροτικό τομέα, βιομηχανία, κατασκευαστικό κλάδο, έρευνα και καινοτομία, δομές κοινωνικής και συνεταιριστικής οικονομίας) και  είναι  προϋπόθεση για αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης. 
Αυτονόητο είναι ότι μετά τις  τελευταίες πολιτικές εξελίξεις  οι διορισμένες διοικήσεις ΔΕΗ  ΑΔΜΗΕ  ΔΕΔΔΗΕ   καθίστανται  απολύτως "υπηρεσιακές",   οφείλουν συνεπώς άμεσα να σταματήσουν  κάθε διαδικασία φανερή η κρυφή   που σχετίζεται με  Ιδιωτικοποιήσεις, αναθέσεις έργων ,εργολαβίες , συλλογικές συμβάσεις και ότι άλλο σχετίζεται με τις πολιτικές επιλογές μιας κυβέρνησης που αποτελεί πλέον παρελθόν.
Σε αντίθετη επιλογή τους  η προσωπική ευθύνη  των μελών των ΔΣ όσο και στελεχών που εμπλέκονται με τα παραπάνω   είναι προφανής  .

Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ σαν άμεσες προτεραιότητες μιας  κυβέρνησης της Αριστεράς    είναι γνωστές  ΚΑΙ ΔΙΑΚΗΡΥΓΜΕΝΕΣ:
:: 

1      Ματαίωση  κάθε  σχεδίου ιδιωτικοποίησης  για  «Μικρή ΔΕΗ» και πώληση ΑΔΜΗΕ.
2  Άμεση άρση της άθλιας επιστράτευσης και έναρξη ελεύθερης διαπραγμάτευσης για υπογραφή    συλλογικής σύμβασης έξω από τους μνημονιακούς  νόμου.
3       Αναγνώριση και εξασφάλιση  της ασφαλιστικής περιουσίας των εργαζομένων που είναι              ενσωματωμένη στις υποδομές της ΔΕΗ.
4   Άμεση διαδικασία  επανασχεδιασμού της ΔΕΗ και των ΑΔΜΗΕ  , ΔΕΔΔΗΕ  ώστε να εξασφαλίζεται ο  Δημόσιος χαρακτήρας η ενιαία μορφή Του Ομίλου  και ο κοινωνικός  έλεγχος του.
5    Μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους με επαναπροσδιορισμό της λειτουργίας της αγοράς σε    άλλα πλαίσια που στόχο θα έχουν τη στήριξη αλλά και την ανακούφιση κοινωνίας και νοικοκυριών  για  την   οικονομική ανασυγκρότηση  της χώρας.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Ο  ΣΥΡΙΖΑ   δεν διεκδικεί το ρόλο ενός   διαχειριστή  που θα είναι καλύτερος τάχα από τους προηγούμενους.  Αντίθετα  η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ  προβλέπει   να έρθει σε ρήξη με ότι  γεννά πολιτικές  οι οποίες  κρατάνε καθηλωμένη  τη κοινωνία και το λαό μας.  Πολιτικές που  είχαν μέχρι και σήμερα  σαφέστατο ταξικό πρόσημο  και λειτουργούσαν  σε όφελος των λίγων.

Για αυτό το λόγο.   Καλούμε όλους  τους συναδέλφους μας στη μάχη του ψηφοδελτίου για ένα 
 ΣΥΡΙΖΑ  με κοινοβουλευτική πλειοψηφία  που θα υλοποιήσει τις παραπάνω δεσμεύσεις του.

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ  σε συνδυασμό  με την ουσιαστική συμμετοχή του λαού μας  μέσα από το εργατικό κίνημα και όλους τους   συλλογικούς φορείς της κοινωνίας  θα διαμορφώσει εκείνο το μέτωπο που  νικηφόρα θα  σχεδιάσει  τη στρατηγική του για μια πολιτική   που  στόχο   δεν μπορεί να έχει άλλον από:

                       Μια ενιαία δημόσια καθετοποιημένη κραταιά και εκσυγχρονισμένη  ΔΕΗ    

                  Μια ΔΕΗ πυλώνα και ατμομηχανή ανάπτυξης σε όφελος  της κοινωνίας και των  εργαζομένων .

Με τη βεβαιότητα  ότι το  2015  είναι η χρονιά που η πατρίδα μας θα  μπορεί ελεύθερη να σχεδιάζει το μέλλον της

Καλή  χρονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News