Dei Energy News

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Φωτόπουλος: Είναι προφανές ότι η Βούλτεψη δεν έχει απάντηση για το χαράτσι



«Κουβέντα για την ταμπακιέρα», είναι το πρώτο σχόλιο όσον αφορά στην απάντηση που έδωσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος κα. Σοφία Βούλτεψη σε ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με το αν δηλώνει ψευδή στοιχεία για το σύνολο των τετραγωνικών της οικίας της, προκειμένου να πληρώνει λιγότερους φόρους για χαράτσι των ετών 2011, 2012 και 2013 και για δημοτικούς φόρους, δημοτικά τέλη, ΤΑΠ από το 1985 για το σύνολο των τετραγωνικών της..
οικίας της.
Η σχετική καταγγελία μου δημοσιεύθηκε προχθές στο «Τhe press project» και έγινε πρωτοσέλιδο χθες στην Εφημερίδα των Συντακτών, με αποτέλεσμα να αναδημοσιευθεί σε δεκάδες sites και blοgs.
Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο πώς η κα. Βούλτεψη κατάφερε τόσο με τη γραπτή ανακοίνωσή της όσο και προφορικά στη Βουλή, να διατυπώσει τόσους επιθετικούς προσδιορισμούς, ύβρεις και απειλές και ταυτόχρονα να μην απαντήσει σε κανένα από τα επτά (7) ερωτήματα τα οποία έθεσα.
Αν η κα. Βούλτεψη ήθελε και μπορούσε να δώσει απαντήσεις, στα ζητήματα για τα οποία την εγκαλούμε, το πιο εύκολο για την ίδια θα ήταν να δημοσιοποιήσει ένα λογαριασμό της ΔΕΗ, στον οποίο να φαίνονται τα τετραγωνικά βάση των οποίων υπολογίζονται οι φόροι για την κατοικία της. Αλλά δεν το κάνει, γιατί στην περίπτωση αυτή θα επιβεβαιώνονταν πλήρως οι αποκαλύψεις μας, διότι θα προέκυπτε η ασυμφωνία με το πόθεν έσχες που η ίδια έχει δηλώσει!
Είναι προφανές ότι η κα. Βούλτεψη δεν έχει απάντηση.
Δεν μπορεί να επικαλεστεί νόμο, ή εγκύκλιο, ή απόφαση, με βάση την οποία εξαιρείται της υποχρέωσή της να πληρώσει προβλεπόμενους φόρους για το σύνολο των τετραγωνικών της οικίας της.
Είναι χρήσιμο να επανέλθω στο απόσπασμα της τοποθέτησής της από τα πρακτικά της Βουλής, προκειμένου να αποκαλυφθεί η σκοπιμότητα των προσχηματικών δακρύβρεχτων φαιδρών επιχειρημάτων της.
«Να σας ενημερώσω, λοιπόν, κύριε συνάδελφε, επειδή το μόνο που έχω στην κατοχή μου είναι ένα σπίτι τριάντα ετών με το οποίο ασχολείστε όλοι -όλοι ασχολούνται με αυτό το σπίτι- το οποίο έχει χτιστεί με αίμα και πόνο, ότι δεν υπάρχει τίποτε γύρω από αυτό.
Πληρώνουμε πάρα πολλά χρόνια, δουλεύοντας στον ιδιωτικό τομέα, φόρους για να πληρώνονται αυτοί που μας καταγγέλλουν σήμερα».
Τι μας λέει η κα Υφυπουργός παραπάνω;
·         Στο ερώτημα αν έχει πληρώσει για το σύνολο των τετραγωνικών της οικίας της για χαράτσι των ετών 2011, 2012 και 2013 και για δημοτικούς φόρους, δημοτικά τέλη, ΤΑΠ από το 1985, η απάντησή της είναι ότι έχει χτίσει το σπίτι της με αίμα και πόνο!!! Λες και όλοι οι υπόλοιποι έλληνες το έχουν χτίσει με τσάι και συμπάθεια...
Αφήνω στην κρίση του κάθε φορολογούμενου την απάντησή της.
·         Προκαλεί την κοινή νοημοσύνη το αυθαίρετο συμπέρασμά της, ότι επειδή έχει μόνο ένα σπίτι, προκύπτει αυτονόητα ότι δεν έχει κάνει επιτηδευμένη προσπάθεια αποφυγής της πληρωμής του συνόλου των φόρων που της αναλογούν για την οικία της.
Δηλαδή μας καλεί «να πάρουμε διαζύγιο» από την κοινή λογική!

·         Αφήνει έκπληκτο τον κάθε νοήμονα άνθρωπο ο ισχυρισμός της ότι επειδή έχει πληρώσει πολλούς φόρους στη ζωή της, «απαιτεί» έμμεσα να μην ελέγχεται και να βρίσκεται στο απυρόβλητο ως πολίτης ανώτερης κατηγορίας προφανώς!

Για να μπουν τα πράγματα σε μία λογική σειρά:
Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ακόμη και η κα Βούλτεψη, ότι οι Έλληνες πολίτες που είναι τα αθώα θύματα των πολιτικών των χαρατσιών, έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να πληροφορηθούν αν τα μέλη της Κυβέρνησης τηρούν τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν.
To ενδιαφέρον αυτό είναι εύλογο και το δικαίωμα ενημέρωσης της κοινής γνώμης προστατεύεται από το σύνταγμα, όπως πιθανόν να θυμάται από την περίοδο που ήταν δημοσιογράφος.
Επίσης οι απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη μάλλον είναι «έπεα πτερόεντα» γιατί θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη την καταγγελία μας και να δούμε τότε ποιος πρέπει να τη φοβάται.
Επίσης θα ήθελα να πληροφορήσω την κυβερνητική εκπρόσωπο ότι οι δικοί μου τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν ελεγχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, χωρίς να βρεθεί τίποτα από αυτά που υπαινίσσεται. Αν λοιπόν μένουν κάποιοι λογαριασμοί να ανοίξουν αυτοί είναι οι δικοί της.
κα. Υφυπουργέ,
είσαστε εκτεθειμένη απέναντι στο μέσο έλληνα φορολογούμενο που έχει υποστεί με δάκρυα και αίμα την πολιτική σας και η στοιχειώδης ακόμη και τώρα πολιτική αξιοπρέπεια θα έπρεπε να σας έχει οδηγήσει σε παραίτηση.
Νομίζω ότι η υπόθεσή σας είναι πλέον ζήτημα του Πρωθυπουργού, των θεσμικών οργάνων του ελληνικού κράτους και της ελληνικής δικαιοσύνης.
Και επειδή είναι προφανές ότι περιπλέκετε τις απαντήσεις για να «θολώσετε τα νερά», σας ξαναλέω καθαρά: Δεν σας ρώτησα αν πληρώσατε ΕΝΦΙΑ, αλλά αν πληρώσατε το χαράτσι των ετών 2011, 2012 και 2013 για το σύνολο των τετραγωνικών της οικίας σας και δημοτικούς φόρους, δημοτικά τέλη, ΤΑΠ από το 1985 για το σύνολο των τετραγωνικών της οικίας σας.


    Νίκος Φωτόπουλος
    Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.
Εκπρόσωπος 
των εργαζομένων
       



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News