Dei Energy News

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΤΕΡΝΑ: Ενεργειακή: Υπογραφή σύμβασης ΣΔΙΤ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Στην υπογραφή της σύμβασης «Μελέτη, Χρηματοδότηση,
Εγκατάσταση, Υποστήριξη Λειτουργίας, Συντήρηση και Τεχνική Διαχείριση ενός Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου για τις Εταιρείες του Ομίλου ΟΑΣΑ με ΣΔΙΤ» προχώρησε η εταιρεία Hellas Smart Ticket (HST ΑΕ).
Μέτοχοι της HST, που αποτελεί τον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης, είναι οι εταιρείες ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (80%) και LG – CNS (20%).
Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 67 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 29 εκατ. ευρώ αφορούν την χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου (χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ).
Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προμήθεια και..
εγκατάσταση επικυρωτικών μηχανημάτων σε όλα τα μέσα μεταφοράς, κέντρων διαχείρισης, εξοπλισμού ελέγχου κομίστρων, καθώς και εγκατάσταση πυλών εισόδου στους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού σιδηροδρόμου. Επίσης, περιλαμβάνει την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών («έξυπνες» κάρτες), οι οποίες θα αντικαταστήσουν πλήρως τα χάρτινα εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.
Με την ολοκλήρωση του έργου θα καταπολεμηθεί ριζικά η εισιτηριοδιαφυγή, αυξάνοντας σημαντικά τα έσοδα του ΟΑΣΑ, θα αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες, ενώ θα βελτιωθούν σημαντικά και οι δυνατότητες προγραμματισμού των δρομολογίων του ΟΑΣΑ με βάση τα πραγματικά δεδομένα κίνησης και φόρτου μεταφορικού έργου, καθώς και άσκησης πολιτικών κομίστρου ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση και τη συχνότητα χρήσης.
Η διάρκεια της σύμβασης ΣΔΙΤ είναι 12 έτη, εκ των οποίων τα δύο (2) πρώτα αφορούν την περίοδο κατασκευής και τα επόμενα 10 την περίοδο λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News