Dei Energy News

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΗ: Θέλουμε μια αγορά με λιγότερες ρυθμιστικές αβεβαιότητες

"Μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, τόσο από πλευράς οικονομίας,
όσο και από πλευράς ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου ρυθμιστικού πλαισίου, η ΔΕΗ κατάφερε να προωθήσει σημαντικές αλλαγές στο οργανωτικό της μοντέλο, να γίνει πιο αποδοτική και ευέλικτη και να πραγματοποιήσει ένα  τεράστιο πρόγραμμα μείωσης δαπανών.
Παράλληλα, προχώρησε στην υλοποίηση στρατηγικών επενδύσεων, καταφέρνοντας να αναχρηματοδοτήσει τα δάνεια της αλλά και να αντλήσει νέα κεφάλαια από μεγάλους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς καθώς και τις διεθνείς..
αγορές κεφαλαίου. Σε σχέση με την ελληνική οικονομία και τους καταναλωτές, και με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες, έχει εντάξει περισσότερους από 600.000 ευάλωτους καταναλωτές στο Κοινωνικό Οικιακό τιμολόγιο ενώ έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια σχεδόν 1 εκατ διακανονισμούς. Παρά ταύτα, η εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται ακόμα σε μεταβατικό στάδιο, απέχει δε σημαντικά από το "Μοντέλο Στόχο" (Target Model) της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας», δήλωσε η Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ κα Ράνια Αικατερινάρη, κατά τη διάρκεια ομιλίας  στο πλαίσιο του συνεδρίου «Recent Developments in the Greek Gas and Power Markets” που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα.
Συμπλήρωσε ότι «για τη ΔΕΗ είναι σημαντικό η αγορά να μετεξελιχθεί γρήγορα σε μία νέα, εύρυθμα λειτουργούσα αγορά, πλήρως συμβατή με το "Target Model", με εύλογη ανταμοιβή όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσα από μηχανισμούς αγοράς, με λιγότερες ρυθμιστικές αβεβαιότητες και παρεμβάσεις, προσφέροντας  το σταθερό εκείνο περιβάλλον που απαιτείται για τον σχεδιασμό της μελλοντικής λειτουργίας, ανάπτυξης και οικονομικής απόδοσης κάθε μεγάλης εταιρείας που αποτελεί πυλώνα στήριξης της οικονομίας. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων της  ασφάλειας εφοδιασμού,  της ανταγωνιστικότητας και της περιβαλλοντικής προστασίας.»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News