Dei Energy News

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Στην Κομισιόν το ελληνικό σχέδιο για τα «νέα ΑΔΙ»

Μετά από μια συνεχή ανταλλαγή e-mails των τελευταίων ημερών,
απεστάλη σήμερα στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η τελική πρόταση της χώρας μας για τα «νέα ΑΔΙ».
Το τελικό σχέδιο για το Σύστημα Διασφάλισης Επαρκούς Ισχύος στην αγορά ηλεκτρισμού, επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του energypress (http://www.energypress.gr/news/Sta-oria-h-piesh-ths-Komision-gia-ta-nea-ADI)
Συγκεκριμένα, προβλέπει συνολικό κόστος για τα «νέα ΑΔΙ» 230 εκατ. ευρώ, (570 εκατ. ευρώ σήμερα) εκ των οποίων το 55% θα κατευθυνθεί στη ΔΕΗ και το υπόλοιπο 45% στους ανεξάρτητους ..ηλεκτροπαραγωγούς, χρηματοδότηση μόνον της ευελιξίας και όχι της επάρκειας ισχύος, και συνεπώς ΑΔΙ όχι για τις λιγνιτικές μονάδες, αλλά για τις μονάδες φυσικού αερίου και τις υδροηλεκτρικές.
Η DG Comp έχει δεσμευθεί ότι θα δώσει το «πράσινο φως» εντός του Ιανουαρίου. Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί τη Σχέδιο από τη ΡΑΕ σε δημόσια διαβούλευση και στο τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να έχει αποτελέσει απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News