Dei Energy News

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Να σταματήσει τώρα, η διαπραγμάτευση και η υπογραφή της επαίσχυντης Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ

Ανακοίνωση από τη "Εργατική Αλληλεγγύη"

ergatiki
Αποκαλύπτεται επιτέλους μέσω εγγράφου που διέρρευσε από τη ΔΑΝΠΟ τι συζητάνε «οι εκπρόσωποί» μας τόσο καιρό στα κρυφά για την υπογραφή ΕΣΕΕ
  • Κατάργηση κλιμακίων, αναστολή μισθολογικών προαγωγών, μείωση επιδομάτων και μεταβλητών αποδοχών, αναστολή της ανακλιμάκωσης του 1989.
  • Και το εξωφρενικό: «Επανεξέταση καταβολής προσαυξήσεων βάρδιας σε μακροχρόνια ασθενούντες μισθωτούς» ενώ καπάκι «καταβολή προσαυξήσεων βάρδιες σε συνδικαλιστές με πλήρη.. απαλλαγή»!!!
  • Ξεπουλάνε τα μισθολογικά και θεσμικά δικαιώματα 20.000 εργαζομένων για να.. ξαναπάρουν πίσω τα αδούλευτα (χωρίς φυσική παρουσία) μεταβλητά 200 συνδικαλιστές της Συνδικαλιστικής αριστοκρατίας.
  • Ξεσηκωμός και ενωτικές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα (νομικό, συνδικαλιστικό ακόμα και αποχώρησης από τη ΓΕΝΟΠ) από πρωτοβάθμια συνδικάτα για να αποτραπεί η νέα αντεργατική συμφωνία που θα ονομαστεί ΕΣΣΕ
1
2
Τα  πέντε τελευταία χρόνια των μνημονίων, οι Ελληνικές κυβερνήσεις, υποχείρια της Ε.Ε, του ΔΝΤ, του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζών, έτοιμες να γκρεμοτσακιστούν, κάτω από την πίεση που τους ασκούσε ο εργαζόμενος λαός, οι άνεργοι και συνταξιούχοι, έτρεχαν πανικόβλητοι να ψηφήσουν και να εφαρμόσουν τα μέτρα που τους υπέβαλαν οι εντολείς τους! Εντολές που παίρνουν ακόμα και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(e-mail) μήπως και δεν προλάβουν να υλοποιήσουν τις άνωθεν εντολές ξεπουλώντας την χώρα, καταστρέφοντας ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, και εκπαιδευτικά ιδρύματα, καταργώντας καταχτήσεις ενός αιώνα, βάζοντας χαράτσια που δεν μπορούν να πληρωθούν δημεύοντας με αυτόν τον τρόπο την περιουσία του ελληνικού λαού. Έστειλαν τους νέους στην ανεργία ή στην μετανάστευση  και όλο τον εργαζόμενο λαό στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Από κοντά και τα τσιράκια τους,  εκπρόσωποι του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού, που έτρεχαν να διεκπεραιώσουν και να βάλουν την υπογραφή τους σε  όποια αντεργατικά μέτρα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπως  οι ηγεσίες  της ΓΕΝΟΠ αλλά και πολλών πρωτοβάθμιων σωματείων μελών της. Συμφωνήσαν στην τριχοτόμηση της ΔΕΗ   συγκαλώντας   έκτακτο συνέδριο το 2010 πριν ακόμα το φέρει προς ψήφιση η τότε κυβέρνηση, δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα τα μνημόνια και απεργίες που εξαγγέλθηκαν δεν έγιναν ποτέ, υπέγραψαν Συλλογική Σύμβαση το 2012 αντιγραφή και εφαρμογή  του μνημονίων 2011 και 2012.
Αυτοί οι ίδιου άνθρωποι έρχονται και σήμερα να υπογράψουν νέα ΕΣΣΕ όταν:
  1. Υπάρχει ένα τόσο ρευστό πολιτικό σκηνικό, που δεν ευνοεί σε τίποτα τους εργαζόμενους στη διαπραγματευτική τους ικανότητα με ΔΕΗ και Κυβέρνηση
  2. Υπάρχει ακόμα χρόνος αφού δεν έληξε η προηγούμενη και έχουμε και το τρίμηνο της μετενέργειας
  3. Δεν μπορούμε να πιέσουμε αγωνιστικά με επιστρατευμένους τους εργαζόμενους (κάτι που θα έπρεπε κατά την γνώμη μας να μπει ως προϋπόθεσε για την έναρξη της διαπραγμάτευσης),
  4. Μνημονιακοί και φερόμενοι ως αντιμνημονιακοί συνδικαλιστές και παρατάξεις ξεκινούν την διαπραγμάτευση και πάλι με βάση το μνημονιακό νόμο του 2011!!!
  5. Δεν μπορούν να περιμένουν αφού ως γνωστό ότι η εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου παύει να έχει ισχύ το 2015, όπως και η ισχύουσα Συλλογική μας Σύμβαση  που επιβάλει μείωση του 35% των μισθών που ίσχυαν το 2009.
Παρόλα αυτά η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ συνεπικουρούμενη και από ηγετικές ομάδες πρωτοβάθμιων εργοδοτικών συνδικάτων συμφωνούν εν κρυπτό περισσότερες ακόμα περικοπές, ετοιμάζονται να υπογράψουν μια σύμβαση χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση και γραπτή πρόταση με ψεύτικες δικαιολογίες και διλλήματα, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους ώστε να συναινέσουν στη περαιτέρω σφαγή μισθών και δικαιωμάτων.
Το ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» αρνείται να συναινέσει σε μια τέτοια Συλλογική Σύμβαση γιατί ούτε συλλογική είναι ούτε σύμβαση ,είναι συμφωνία μιας παρέας και παράδοση άνευ όρων.
Καλούμε την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μια τέτοια σύμβαση και δηλώνουμε ότι θεωρούμε την υπογραφή ΕΣΕΕ μ αυτούς τους όρους που υπάρχουν στο κείμενο που διέρρευσε εχθρική ενέργεια που δεν μας εκπροσωπεί καθώς και κανέναν εργαζόμενο.
Κύριοι της ΓΕΝΟΠ αν συνεχίσετε έτσι είμαστε διατεθειμένοι να μην παραμείνουμε ως μέλος της ομοσπονδίας. Το συνδικάτο μας  μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ  θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να μην περάσει αυτή η αισχρή σύμβασης και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε συνδικαλιστικό και ένδικο μέσο για αυτόν τον σκοπό.
Ενώνουμε τη φωνή μας με όλα τα Πρωτοβάθμια Συνδικάτα που εκφράστηκαν αντίθετα με την υπογραφή προδοτικής ΕΣΣΕ και συντονίζουμε τις κινήσεις μας Συνδικαλιστικά και νομικά ώστε να αποτραπεί το νέο έγκλημα Κυβέρνησης, Διοίκησης και Κυβερνητικού Εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Να ξεκινήσουν οι συζητήσεις εξ αρχής με τη συμμετοχή  όλων των εργαζομένων μέσα από συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις.
Οι εργαζόμενοι οφείλουν επιτέλους να βγάλουν συμπεράσματα, να διαλέξουν με ποιούς θα παν και ποιούς θα αφήσουν, να συμμετέχουν όλοι σε ένα νέο αναγεννημένο ταξικό κίνημα στη ΔΕΗ, να πάρουν πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση τους. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν λόγο και ρόλο δεν υπάρχουν «ειδικοί», «μοναδικοί» και «αυθεντίες»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News