Dei Energy News

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Το ναυάγιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ δεν δημιουργεί κακό προηγούμενο για τη ΔΕΗ

Η αποτυχία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ δεν θα εμποδίσει μια πιθανή πώληση μέρους των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ (βλέπε «Μικρή ΔΕΗ»), δήλωσε στο συνέδριο της Capital Link, που έγινε στη Νέα Υόρκη, η Ράνια Αικατερινάρη, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΗ.
Όπως επεσήμανε η ίδια, «κάθε ιδιωτικοποίηση είναι μοναδική. Η αποτυχία της ΔΕΠΑ δεν θα πρέπει να θεωρείται ότι εμποδίζει μια πιθανή πώληση των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων ως μέρος της ΔΕΗ, η οποία και έχει προγραμματιστεί, ή των Ελληνικών Πετρελαίων, που κατά 35 % ανήκουν στην κυβέρνηση, ένα
ποσοστό που πρόκειται να εκποιηθεί».
Και συνέχισε ότι, «η ΔΕΗ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στη ΝΑ Ευρώπη, με παρουσία σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Με ιστορία πάνω από 60 έτη, η ΔΕΗ έκανε πραγματικότητα τον εξηλεκτρισμό στην Ελλάδα, ηλεκτροδοτώντας και περισσότερα από 50 νησιά (μέσω 36 αυτόνομων σταθμών), που την κάνει μοναδική διεθνώς. Σήμερα, η ΔΕΗ συνεχίζει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην Ελληνική οικονομία και ανάπτυξη, τόσο ως παραγωγός όσο και ως προμηθευτής ηλεκτρικής  ενέργειας με περισσότερους από 7,4 εκατ. πελάτες».
Η κα Αικατερινάρη τόνισε ότι «παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα, τα τελευταία 5 χρόνια η ΔΕΗ έχει υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σε στρατηγικά έργα δικτύων και  παραγωγής, συνολικού ύψους 4,7 δισ. ευρώ. Αυτό επιτεύχθηκε, μεταξύ άλλων, μέσω της διαχείρισης του δανειακού χαρτοφυλακίου της και της άντλησης νέων κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των 1,5 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την επιτυχή έκδοση ομολόγου ύψους 700 εκατ. ευρώ τον περασμένο Απρίλιο σε διεθνείς επενδυτές».

 http://energypress.gr/news/reuma/R.-Aikaterinarh:-To-nayagio-idiwtikopoihshs-ths-DEPA-den-dhmioyrgei-kako-prohgoymeno-gia-th-DEH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News