Dei Energy News

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

EΔΟΠ/ΔΕΗ: Συμφωνημένο σχέδιο, συμπαιγνίας σε βάρος του Διοικητικού κόσμου της ΔΕΗ



ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Με την επιστολή μας αυτή, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα εξής: Κατά την χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τη Διοίκηση της ΔΕΗ για την διαπραγμάτευση της Σ.Σ.Ε. αναγκάστηκε ο εκπρόσωπός μας, να αποχωρήσει από την συνεδρίαση για τους παρακάτω λόγους:
Διαπιστώθηκε κατά την συζήτηση, ότι υπήρχε ένα συμφωνημένο σχέδιο, συμπαιγνία μεταξύ διοίκησης και μέρος εκπροσώπων σωματείων σε βάρος του Διοικητικού κόσμου της ΔΕΗ και οι απόψεις που εκφράστηκαν από τον εκπρόσωπο της..
διοίκησης ήταν απαξιωτικές και προσβλητικές, για ένα κλάδο που έχει την δική του προσφορά στην ΔΕΗ.

Η μορφή που έχει λάβει μέχρι τώρα η συζήτηση αποτελεί ένα σκληρό παζάρι για το πώς δεν θα θιχτεί συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ εφαρμόζεται κατά γράμμα ο κανόνας της μνημονιακής πολιτικής που κάνει λόγο για περικοπές, με αποτέλεσμα να μένουν στο απυρόβλητο υπερβολές όπως υπερωρίες, πρόσθετες αμοιβές, Σαββατοκύριακα καθώς και άλλα στοιχεία που επιβαρύνουν την μισθοδοσία.

Επίσης οι εκπρόσωποι της Διοίκησης μέχρι σήμερα δεν μας έχουν παραδώσει γραπτώς τα στοιχεία που ζητήσαμε, ώστε να διαπιστωθούν και να μελετηθούν ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν προκειμένου να υπάρξει περιστολή δαπανών, με αποτέλεσμα να οδηγείται η συζήτηση εκεί που θέλει η Διοίκηση, δηλαδή στην μείωση του μισθού μας και μάλιστα σε αποδοχές που υπολογίζονται στην σύνταξη.

Συνακόλουθα σας κάνουμε γνωστό ότι στο εξής δεν θα παραβρεθούμε στην συνεδρίαση, μέχρι η Διοίκηση να υποβάλλει γραπτώς την πρότασή της και ζητάμε από εσάς να πάρετε θέση για την μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων, λαμβάνοντας υπόψη τα όσα σας αναφέραμε.

Επιπλέον, θεωρούμε ότι εν όψει πολιτικών εξελίξεων η διαδικασία της διαπραγμάτευσης πρέπει να παγώσει, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι πολιτικές εξελίξεις.  

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΙΤΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                         ΠΙΣΤΕΥΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News