Dei Energy News

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑ.Κ.Ε. /ΟΜΙΛΟΥ-ΕΤΕ ΔΕΗ: "Δηλώνουμε αγωνιστικό παρών με γνώμονα μόνο την μεγάλη ιστορική κληρονομιά που κουβαλά η ΕΤΕ/ΔΕΗ"

Λίγο πριν κλείσουν οι εργασίες του 52ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ που πραγματοποείται στη Θεσσαλονίκη, το μέλος του Δ.Σ. της
ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ, Μάκης Θεοχαράτος ανακοίνωσε την ίδρυση νέας συνδικαλιστικής παράταξης στην οποία συμμετέχουν και αρκετά άλλα συνδικαλιστικά στελέχη από όλη την Ελλάδα.
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την πρώτη ανακοίνωση της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής της 
ΠΑ.Κ.Ε. /ΟΜΙΛΟΥ-ΕΤΕ ΔΕΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ -ΔΕΗ
                                       
Ανακοίνωση Δεκέμβριος 2014
To ΠΑ.Κ.Ε. /ΕΤΕ-ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ, είναι η συνδικαλιστική παράταξη των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ, η οποία ανήκει στο προοδευτικό – δημοκρατικό  κίνημα της χώρας μας και αποφασιστικά αντιπαλεύει τις αντεργατικές μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές, σε όλα τα επίπεδα με όλα τα μέσα και με όλους τους τρόπους.

Το ΠΑ.Κ.Ε. δεν αποτελεί ούτε βραχίονα ούτε υποκατάστατο κανενός κόμματος, αλλά είναι η ΠΑΡΑΤΑΞΗ των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ και  εκφράζει τα ανεξάρτητα και αυθεντικά συμφέροντα των δυνάμεων της εργασίας για τη βελτίωση του επιπέδου και της ποιότητας των όρων εργασίας και διαβίωσης ενώ...
αγωνίζεται για μία κοινωνία αλληλεγγύης και δικαιοσύνης όπου οι δυνάμεις της μισθωτής εργασίας θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο .

Το ΠΑ.Κ.Ε.  έχει διαγράψει τις συντεχνιακές αντιλήψεις και τις αποτυχημένες πρακτικές του παρελθόντος και εντάσσει τη δράση του, σε ευρύτερους κοινωνικούς στόχους συγκροτώντας συμμαχίες με κοινωνικές δυνάμεις που οι επιδιώξεις τους είναι εφικτές και  συνάμα ανατρεπτικές παράλληλες με αυτές των δυνάμεων που πολεμούν καθετί, αντεργατικό ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει τη δική του στρατηγική και την υποστηρίζει με τακτικές που εκπορεύονται από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους.

Ανήκουμε στη γενιά που μέσα από πολύχρονους και δύσκολους αγώνες κατακτήσαμε με νίκες τα θεμελιώδη εργασιακά μας δικαιώματα. 
Αυτή η πολύπειρη πραγματικότητα και η ασυμβίβαστη αγωνιστικότητα που μας διακατέχει, οφείλει να διευρυνθεί με  ανανεωτικές συνδικαλιστικές  δυνάμεις που θα διαμορφώσουν το νέο αγωνιστικό πλαίσιο ώστε να σταματήσει η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα του μνημονίου και των υποτακτικών της.

ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΗ

Τα συμφέροντα που πολεμούν το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει ένα μεγάλο πλήγμα στο κοινωνικό προφίλ της Επιχείρησης.

Η φοροεπιδρομή μέσω των λογαριασμών, το ξεπούλημα Ορυχείων και Σταθμών Παραγωγής, η ενδεχόμενη μετοχοποίηση καθώς και η πώληση του ΑΔΜΗΕ σηματοδοτούν  ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εκποίησης της ΔΕΗ.

Oι κρατικοδίαιτοι ιδιώτες, οι εργολάβοι και όλοι όσοι απομυζούν σε βάρος της ΔΕΗ πανηγυρίζουν με όλες αυτές τις εξελίξεις που η σημερινή συγκυβέρνηση σε συνεργασία με την ανεκδιήγητη διοίκηση του Ομίλου και των θυγατρικών της προσπαθεί να επιβάλει με τον τσαμπουκά της επίταξης και του νέου συνδικαλιστικού νόμου.

Άλλωστε και οι πρόσφατες εργασιακές εξελίξεις στο ΔΕΔΔΗΕ με τα επιδόματα που κόπηκαν αλλά και με την αδικία που συνέβη με τα  Βαρέα κα Ανθυγεινά αποδεικνύουν ότι μοναδικός στόχος είναι οι εργαζόμενοι του Ομίλου αλλά και η ολική απαξίωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος

Οι δεκάδες νεκροί εναερίτες και ορύχοι αποτελούν για τους τροικανούς και τους υποστηρικτές τους,   απλά αριθμητική και ξεχνούν προκλητικά να αναφέρουν το «ριφιφί» που έκαναν οι ιδιωτικές εταιρίες ηλεκτρισμού (βλέπε Energa).

Η φωνή των συνδικαλιστών που έχουν μάθει να αγωνίζονται χωρίς ανταλλάγματα και χωρίς υποκριτικές κορώνες δεν πρόκειται να σιωπήσει όσο και αν επιθυμούν διακαώς οι διοικήσεις των μνημονίων αλλά και ορισμένοι  πρώην συνοδοιπόροι.

 Το ΠΑΚΕ/ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ με αυτή την ανακοίνωση του επιθυμεί να κάνει μία πρώτη επαφή με τον κόσμος της εργασίας και με όσους ενδιαφέρονται με ειλικρίνεια να  βοηθήσουν να ανακτηθεί η χαμένη περηφάνια του Σ.Κ.

Τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος, μας διδάσκουν  ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε όσους έσυραν τις εξελίξεις και τον δυναμισμό του Σ/Κ  στα έλεος του νεοφιλελευθερισμού.

Δηλώνουμε αγωνιστικό παρών με γνώμονα μόνο την μεγάλη ιστορική κληρονομιά που κουβαλά η ΕΤΕ/ΔΕΗ.


ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΡΙΣΗ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ



Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή Πανελλήνιας Κίνησης Εργαζομένων ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News