Dei Energy News

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Γιαρέντης: Στα 83 εκατ. ευρώ η κερδοφορία του ΑΔΜΗΕ το 2014


Στην οικονομική κατάσταση και στις επενδύσεις του ΑΔΜΗΕ
στάθηκε ο Γιάννης Γιαρέντης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο «Greek Gas and Power Markets».
«Η επιβίωση στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται απαιτεί αντανακλαστικά και επενδύσεις από το κράτος. Ο ΑΔΜΗΕ συμμετέχει ενεργά στις νέες αλλαγές της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Η μετάβαση προς το target model απαιτεί πολλές παρεμβάσεις οικονομικές και τεχνικές. Η ελληνική αγορά βασίζεται στην ..
κεντρική οργάνωση, δηλαδή το mandatory pool, που μαζί με το day ahead market αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα στην προσπάθεια της χώρας προς τη νέα κατεύθυνση. Πρέπει να πάμε στις δημοπρασίες ισχύος, αν και δεν πρόκειται να λυθούν όλα τα προβλήματα με την υιοθέτηση του target model.
Ο ΑΔΜΗΕ παρουσιάζει αυξανόμενη κερδοφορία. Το 2013 ήταν 56 εκατ. και το 2014 αυξάνεται στα 83 εκατ. ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι ότι θα προχωρήσουν οι επενδύσεις που ήταν 60 εκατ. ετησίως τα περασμένα χρόνια και φέτος 130 εκατ., ενώ αναμένεται να φτάσουν το 2015 τα 185 το 2016 τα 230 και συνολικά τα 2,5-3 δις. στην επόμενη δεκαετία».
Τέλος, ο κ. Γιαρέντης αναφέρθηκε στην μεγάλη γεωπολιτική σημασία του Eurasia Interconnector που φιλοδοξεί να ενώσει την Ελλάδα με την Κύπρο.

www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News