Dei Energy News

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ε.Π.Α.Δ - ETE/ΔΕΗ: ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΟΥΜΕ

Με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση παρακολουθούν οι εργαζόμενοι το στημένο παιγνίδι που παίζουν Διοίκηση και ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με στόχο την πλήρη κατεδάφιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, (ΣΣΕ).

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: Το προσχέδιο με τους άξονες διαπραγμάτευσης που αποκαλύψαμε στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της ΕΤΕ/ΔΕΗ, είναι άκρως αποκαλυπτικό.
Μέσα σε λίγες αράδες, συμπυκνώνεται η πλήρης και χωρίς όρια κατεδάφιση όλων των εργατικών κατακτήσεων δεκαετιών.

Για του λόγου το αληθές, συνοψίζουμε όσα συζητάνε (ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ), στις επιτροπές διαπραγμάτευσης και πίσω από κλειστές πόρτες «οι εκπρόσωποι των εργαζομένων» :



·    Ποσοστιαία μείωση στο επίδομα σπουδών, που αποτελεί το μεγαλύτερο σε οικονομικό μέγεθος επίδομα.

·  Αναστολή μισθολογικών προαγωγών,  (πάγωμα κλιμακίων).

· Αναστολή ρυθμιστικών  διατάξεων προγενέστερων ΣΣΕ, (ανακλιμάκωση  1989).

· Βλαπτική εισοδηματική μεταβολή απ΄ την αναδιάρθρωση (κατάργηση), των ειδικών επιδομάτων και την δημιουργία του διορθωτικού ποσού, το οποίο προβλέπεται να είναι σταθερό και να μην αναπροσαρμόζεται με την μισθολογική εξέλιξη.

·   Κατάργηση ειδικών επιδομάτων για τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους, (δηλ. μισθολόγιο δυο και τριών  ταχυτήτων).

·   Μείωση μεταβλητών αποδοχών, (υπερορίες - υπερεργασία).

· Επανεξέταση καταβολής προσαυξήσεων βάρδιας, σε μακροχρόνια ασθενούντες μισθωτούς, (συμπεριλαμβανομένου τους ασθενούντες από ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ ή ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ) ... !!!

·  Το εξωφρενικό ... !!! Καταβολή προσαυξήσεων βάρδιας σε συνδικαλιστές με πλήρη απαλλαγή. Με απλά λόγια ναρκοθετούν τα μισθολογικά και θεσμικά δικαιώματα χιλιάδων εργαζομένων, για να πάρουν τα αδούλευτα (ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ), μεταβλητά, οι εργατοπατέρες της Ομοσπονδίας.


     ΚΑΘΕΙΣ ΕΦ’ Ω ΕΤΑΧΘΗ ..!!!



ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ: Το προσχέδιο που διέρρευσε πρόσφατα από τα συρτάρια της Διοίκησης, δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Αποτελεί μνημείο συνδικαλιστικού ευτελισμού και αδιάσειστο ντοκουμέντο για το που μπορούν να φτάσουν εργοδοτικά στημένοι «συνδικαλιστές», δρώντας ως «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ» της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, δρώντας ως «ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ» εντός του συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ.

Που ακούστηκε ταξική Ομοσπονδία να προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητά :

·   δραστικές μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων,

·   την αναστολή ή το πάγωμα της μισθολογικής τους εξέλιξης,

· την κατάργηση ή ακόμα και την τροποποίηση (προς το δυσμενέστερο), κρίσιμων μισθολογικών διατάξεων από προγενέστερες ΣΣΕ,

· την επικύρωση μνημονικών νόμων που ανατρέπουν μια σειρά εργασιακά δικαιώματα και συνθλίβουν κάθε έννοια εργατικού δικαίου.

Που ακούστηκε ταξικό συνδικάτο να  πορεύεται σε διαδικασία «συλλογικής» «διαπραγμάτευσης» :

·  χωρίς την στοιχειώδη προετοιμασία,

·  χωρίς την επιβεβλημένη ενημέρωση των μελών του Δ.Σ,

·  χωρίς διαβούλευση και διαφάνεια,

· και προπαντός χωρίς την συμμετοχή ΟΛΩΝ των Πρωτοβάθμιων σωματείων.

Που ακούστηκε ταξικό συνδικάτο να σύρεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. :

·  παραμονές πολιτικών εξελίξεων,

·   σε περίοδο ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων,

·   και υπό το καθεστώς πολίτικης επιστράτευσης και επίταξης των μελών του.  



ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ.



ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ: Οι κατακτήσεις που σήμερα «βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης» δεν είναι φιλανθρωπική προσφορά «ΕΥΑΓΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ», αλλά προϊόν σκληρής ταξικής πάλης δεκαετιών των εργαζομένων της ΔΕΗ. Είναι το αποτέλεσμα αγώνων, πάλης και εργασιακής προσφοράς, που άφησε πίσω του ποταμιά αίματος, κυριολεκτικά κι όχι μεταφορικά.

Παράλληλα, το πλαίσιο διαπραγμάτευση, για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως η υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε., οριοθετείται αποκλειστικά και μόνο από τους εργαζόμενους και τις Γενικές τους Συνελεύσεις και σε καμία περίπτωση από την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τα ενεργούμενα τους, με προσχέδια που προσομοιάζουν  με μνημόνια υποταγής.

ΔΕΝ ΑΝΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ.

Σε ότι μας αφορά, δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν νομιμοποιούμε καμία συμφωνία μείωσης μισθών, καμία παραχώρηση δικαιωμάτων. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την κατάπτυστη Σ.Σ.Ε. που ετοιμάζουν. Απορρίπτουμε τα κηρύγματα της υποταγής όποιο μανδύα κι αν έχουν .

Ο δικός μας ρεαλισμός είναι αυτός της διεκδίκησης και του αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Να μην επιτρέψουμε στην πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να παζαρεύει - στο όνομά μας - πόσα θα χάσουμε.

Λύσεις υπάρχουν στο δρόμο της ρήξης με το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και τα στηρίγματά της. Καμία υποχώρηση στις προκλητικές αξιώσεις της διοίκησης .

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΤΕ/ΔΕΗ χαιρετίζει, ταυτίζεται και συνυπογραφεί την ανακοίνωση των 9 Πρωτοβάθμιων σωματείων μελών και καλεί με τη σειρά της τη Διοίκηση της ΔΕΗ και την Ομοσπονδία να σταματήσουν άμεσα κάθε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την υπογραφή Σ.Σ.Ε.

Ενώνουμε τις φωνές μας και στέλνουμε μήνυμα οργής σε όσους απεργάζονται τα δικαιώματα μας :

Οι εργαζόμενοι δεν υπογραφούν λευκή επιταγή, δεν νομιμοποιούν, ούτε εξουσιοδοτούν κανέναν να διαπραγματευθεί και να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δεσμευτική για το παρόν και το μέλλον τους.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ : Την ώρα, που η βαρβαρότητα σαρώνει τις ζωές μας, χωρίς να εκδηλώνεται κανένα σχέδιο αντεπίθεσης, οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να πάρουν την υπόθεση των αγώνων στα χέρια τους. 

Tα συνδικάτα ζουν μόνο με την ενεργητική συμμετοχή των εργαζομένων. Όταν οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να δράσουν κι όχι να αναθέσουν, τότε τα συνδικάτα  θα ξαναβρούν τον ταξικό τους προσανατολισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News