Dei Energy News

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Στην Πάτρα η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ

Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του διαχειριστή
δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΔΔΗΕ Κωνσταντίνος Ζωντανός και ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ηρακλής Μενεγάτος, βρέθηκαν χθες στην Πάτρα για να συναντηθούν με στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και Ηπείρου.
Οπως τόνισε ο κ. Ζωντανός, σύμφωνα με το pelop.gr, η νέα διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποιεί αυτό το διάστημα επισκέψεις σε όλες τις περιφερειακές υπηρεσίες στο πλαίσιο γνωριμίας με τα στελέχη, προκειμένου να δουν από κοντά τα..
ζητήματα και τα θέματα προγραμματισμού και υποδομών του δικτύου.
Ο κ. Ζωντανός σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ βρίσκεται αυτό το διάστημα σε φάση ανάπτυξης των έξυπνων δικτύων, τα οποία αναμένεται να αποφέρουν σημαντικά οφέλη στην εθνική οικονομία, στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.
Με τα έξυπνα δίκτυα, η μεταφορά ενέργειας από τους παραγωγούς προς τους καταναλωτές, θα γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον και παράλληλα θα αποκατασταθεί μια ισορροπία μεταξύ ζήτησης και προσφοράς ενέργειας.
Οπως εξήγησε ο κ. Ζωντανός, τα έξυπνα δίκτυα θα δώσουν τη δυνατότητα στον ΔΕΔΔΗΕ να προσδιορίζει επακριβώς τα ποσοστά ενέργειας που απαιτούνται βάσει της ζήτησης και αναλόγως να εισάγει στο δίκτυο παραγόμενη ενέργεια από φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα. Αυτό, όπως τόνισε, θα έχει θετική συμβολή και στη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό σύστημα της χώρας, ακόμα και σε ποσοστό 20-30%.
Παράλληλα, με την εισαγωγή και των έξυπνων μετρητών στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, θα δημιουργηθεί μια διαδραστική επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να επωφεληθεί σε οικονομικό επίπεδο.
Τέλος, τα έξυπνα δίκτυα θα δώσουν τη δυνατότητα στον ΔΕΔΔΗΕ να εντοπίζει άμεσα κάθε είδους βλάβη μέσα στον λαβύρινθο του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και να την αποκαθιστά σε συντομότερο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News