Dei Energy News

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Τροπολογία για μετακίνηση εργαζομένων από ΔΕΗ σε ΔΕΔΔΗΕ και για τους συμβασιούχους της ΡΑΕ


Τροπολογία για προσωπικό της ΔΕΗ αλλά και της ΡΑΕ κατατέθηκε στην βουλή στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις απαλλοτριώσεις. Τη τροπολογία υπογράφουν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Μητσοτάκης και η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με την τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς, μέχρι την 31-1-2015, έως δέκα (10), κατ' ανώτατο όριο, εργαζομένων που υπηρετούν στη ΔΕΗ Α.Ε., εφόσον το επιθυμούν, με σχέση εργασίας ι.δ.α.χ., κατηγορίας..
Διοικητικής-Οικονομικής κατεύθυνσης, στην Εταιρεία «Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ.» (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.), κατά την οριζόμενη διαδικασία. Επίσης διατηρούνται έως και τις 30-6-2016, οι είκοσι (20) θέσεις εργασίας, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που έχουν συσταθεί στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), η διάρκεια των οποίων λήγει στις 31-12-2014, και επιβαρύνεται αποκλειστικά, ο προϋπολογισμός της ΡΑΕ, με τις σχετικές δαπάνες και δεν ενάγεται δικαίωμα αποζημίωσης ή άλλης αξίωσης, μετά τη λήξη των συμβάσεων.
Από τις προτεινόμενες διατάξεις προκαλείται σε βάρος του προϋπολογισμού της ΡΑΕ (Ανεξάρτητη Αρχή, μη επιχορηγούμενη από τον κρατικό προϋπολογισμό / Φορέας Γενικής Κυβέρνησης), δαπάνη ύψους 720.000 Ευρώ περίπου, από την παράταση, έως και τις 30-6-2016, των συμβάσεων των είκοσι (20) θέσεων εργασίας ι.δ.ο.χ. της ΡΑΕ.
Η προτεινόμενη ρύθμιση κρίνεται απαραίτηση προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε προσωπικό λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας της Αρχής ενώ η δεύτερη διάταξη κρινεται απαραίτητη διότι μετά τη δημιουργία του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία κατά τη φάση της λειτουργίας της ήταν και εξακολουθεί να είναι σοβαρά υποστελεχωμένη στις κατηγορίες του προσωπικού Διοικητικής - Οικονομικής κατεύθυνσης με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό θέμα αποτελεσματικής λειτουργίας των βασικών διευθύνσεων της Εταιρείας.

  http://www.energypress.gr/news/reuma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News