Dei Energy News

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας επιτάσσει δημόσιες τις ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ


Η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας έχει ως αναγκαία προϋπόθεση
έναν ισχυρό και δημόσια ελεγχόμενο ενεργειακό τομέα με τις στρατηγικής σημασίας, δημόσιες εταιρείες (ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ), τόνισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος και Αφροδίτη Σταμπουλή, κατά την επίσκεψή τους στον κεντρικό σταθμό του ΔΕΣΦΑ, στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.
Όπως είπαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ειδικά ο ΔΕΣΦΑ αποτελεί για τη χώρα μας μοχλό ενεργειακής, κοινωνικοοικονομικής και περιφερειακής πολιτικής, οπότε η..
πώλησή του στην κρατική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν θα είναι επιζήμια για την Ελλάδα.
Πέραν αυτού, οι δύο βουλευτές τόνισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορηματικά αντίθετος και δεν αποδέχεται το ξεπούλημα των ενεργειακών επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. «Η κυβέρνηση, η οποία δεν έχει πλέον καμία λαϊκή νομιμοποίηση, οφείλει να σταματήσει άμεσα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Συνεπώς, τετελεσμένα δεν αναγνωρίζονται και θα ακυρωθούν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ενεργειακές επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, μεταξύ αυτών και ο ΔΕΣΦΑ, θα επανέλθουν σε πρώτη φάση, σε δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο, στο νομικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως ήταν πριν τις μνημονιακές αποφάσεις.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας έχει ως αναγκαία προϋπόθεση έναν ισχυρό και δημόσια ελεγχόμενο ενεργειακό τομέα με τις στρατηγικής σημασίας, δημόσιες εταιρείες (ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ), τις οποίες η συγκυβέρνηση σήμερα εκποιεί.
Η πώληση του ΔΕΣΦΑ στην κρατική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν θα στερήσει τη χώρα από έναν αποτελεσματικό μοχλό άσκησης ενεργειακής, κοινωνικοοικονομικής και περιφερειακής πολιτικής. Θα παραδώσει ένα σημαντικό δίκτυο μεταφοράς Φ.Α., που δημιουργήθηκε με τη συμβολή των ελλήνων φορολογουμένων, σε ξένα συμφέροντα, με επιπτώσεις στην ανάπτυξη του δικτύου, στους καταναλωτές και την απασχόληση.
Ο ΔΕΣΦΑ δεν είναι μία συνηθισμένη επιχείρηση, αλλά μία επιχείρηση στρατηγικής σημασίας.
Είναι απαράδεκτο για μια εταιρεία όπως ο ΔΕΣΦΑ, το 65% του προσωπικού του να είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, πόσο μάλλον, όταν κάποιοι εργαζόμενοι δουλεύουν στον ΔΕΣΦΑ 15 χρόνια με αυτό το καθεστώς. Οι συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται για την εταιρεία χρόνια, επιβάλλεται να μονιμοποιηθούν, όχι μόνο γιατί είναι δίκαιο, αλλά γιατί αυτό επιβάλει και το συμφέρον της εταιρεία και ως ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόμαστε να το υλοποιήσουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

 http://energypress.gr/news/reuma/SYRIZA:-Dhmosies-oi-DESFA-DEH-ADMHE-DEPA-ELPE-gia-thn-energeiakh-asfaleia-ths-hwras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News