Dei Energy News

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΕΤΕ- ΔΕΗ:"Η νέα Συλλογική Σύμβαση θα πρέπει να επικεντρώνει στην ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"


Εκλεκτοί Συνάδελφοι,
Κατόπιν συνεδριάσεως του ΔΣ της ΕΤΕ/ΔΕΗ, που έγινε στις 22/5/2012, οι θέσεις μας για την νέα ΕΣΣΕ, διαμορφώνονται ως εξής:
Η πρόθεση μας, για την επίτευξη νέας ΕΣΣΕ, που να διασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ.
Η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα πρέπει να διασφαλίζει στο ακέραιο τις μισθολογικές μας κατακτήσεις και να ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ - ΕΓΓΥΑΤΑΙ  για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ, όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Επιπρόσθετα, μετά και την μονομερή μετατροπή των εργασιακών συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, η νέα Συλλογική Σύμβαση θα πρέπει να επικεντρώνει στην ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από την εργοδοτική αυθαιρεσία, το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα και το ενδεχόμενο απολύσεων.
Στα επιμέρους:
Θεωρούμε μέγιστη αδικία και βλαπτική μεταβολή για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, που εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες στα Ορυχεία, την Παραγωγή, τα Δίκτυα Μεταφοράς και Διανομής, την παράγραφο του προσχεδίου που προβλέπει την μείωση της προσαύξησης για την νυχτερινή βάρδια , (από  0,40 σε 0,25) και ως εκ τούτου ζητούμε να αφαιρεθεί από το προσχέδιο της νέας ΕΣΣΕ.
Επιπρόσθετα η παράγραφος του προσχεδίου που αναφέρεται στην ΕΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  (ΣΑΒΒΑΤΟ), θεωρούμε ότι παρεκκλίνει από τα οριζόμενα της εργατικής νομοθεσίας και ως εκ τούτου δεν γίνεται αποδεκτή.
Επίσης και σε ότι αφορά τις προσαυξήσεις της βάρδιας, (οι οποίες σύμφωνα με το προσχέδιο θα καταβάλλονται κατόπιν φυσικής παρουσίας), επιβάλλεται στις εξαιρέσεις (πέραν της κανονικής άδειας και την άδεια ασθενείας λόγω εργατικού ατυχήματος), να προστεθεί και η αναρρωτική άδεια που θα εγκρίνεται από τις Επιτροπές του αρμόδιου ασφαλιστικού φορέα.
Εκλεκτοί Συνάδελφοι,
Αναγνωρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στο δύσκολο ρόλο που έχει αναλάβει η Ομοσπονδία, με την οποία από κοινού πασχίζουμε για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η ΕΤΕ/ΔΕΗ πιστεύει, ότι οι διαπραγματεύσεις μπορεί να οδηγήσουν σε μία ικανοποιητική κλαδική Σ.Σ.Ε. για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει με αγώνες αν χρειασθεί το δικαίωμα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας, της υπεράσπισης του εισοδήματος των εργαζομένων, καθώς και της αντιμετώπισης των γενικότερων κοινωνικών αναγκών.
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παρακολουθώντας στενά την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας ΕΣΣΕ, σας ενημερώσουμε ότι μέσα από την συνεχόμενη πίεση του Σωματείου μας, το οποίο δεν έπαψε ούτε στιγμή να νοιάζεται για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, (τους συναδέλφους μας που εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες στα Ορυχεία, την Παραγωγή, τα Δίκτυα Μεταφοράς και Διανομής), διαπιστώθηκε ότι η παράγραφος που προέβλεπε την μείωση της προσαύξησης για την νυχτερινή βάρδια , (από  0,40 σε 0,25), δεν  συνάδει με την εργατική νομοθεσία και ως εκ τούτου αφαιρέθηκε από το προσχέδιο της νέας ΕΣΣΕ.
  Επίσης μέσα από επιμονή και συστηματική προσπάθεια, διορθώνεται η αδικία που είχε  επιβληθεί από την Διοίκηση και αφορούσε την μείωση της αξίας των μεταβλητών (υπερωρία, υπερεργασία).
Σιωπηλά, σταθερά, με συνέπεια, με σεβασμό σε όλες τις κατηγορίες  του προσωπικού  και σε συνεχή διαβούλευση με την Ομοσπονδία, η ΕΤΕ/ΔΕΗ, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επίτευξη μιας ικανοποιητικής και αξιοπρεπούς ΕΣΣΕ, που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των συναδέλφων και να διασφαλίζει τις μισθολογικές και εργασιακές μας κατακτήσεις.   

Για την ΕΤΕ/ΔΕΗ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΡΑMMΑΤΕΑΣ

                             ΒΛΑΣΤΟΣ ΑΓΓ.                                         ΚΑΡΡΑΣ ΑΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News