Dei Energy News

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

3 μήνες φυλάκιση στο προεδρείο του “Σπάρτακου”

ΓΙΑ “ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ” ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2011
Καταδικαστική ήταν απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βεροίας για το προεδρείο του Σωματείου Ενέργειας/ΔΕΗ «Σπάρτακος», το οποίο εξέτασε την Πέμπτη την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνίας στα Διόδια Πολυμύλου κατά τη διάρκεια κινητοποίησης που πραγματοποίησε το σωματείο στις 29 Αυγούστου 2011, καθώς επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 μηνών, με αναστολή, στον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του σωματείου οι οποίοι είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.
Η απόφαση του δικαστηρίου έπεσε σαν βόμβα στους νομικούς κύκλους της περιοχής, καθώς ακόμα και οι μάρτυρες κατηγορίας που εξετάστηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης μίλησαν για «10λεπτη μόλις παρακώλυση της συγκοινωνίας στα Διόδια Πολυμύλου»,ενώ το δικαστήριο δεν έλαβε σοβαρά υπόψη τους τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρξε καμία παρακώλυση και καμία διαμαρτυρία από τους διερχόμενους οδηγούς κατά τη διαμαρτυρία του “Σπάρτακου”στα Διόδια Πολυμύλου με αντικείμενο το ασφαλιστικό και την τραγική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το ΤΑΥΤΕΚΩ/ΔΕΗ.
Για απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που δεν πτοεί το συνδικάτο, κάνει λόγο ο «Σπάρτακος» σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, στην οποία αναφέρει:
Καμία απόφυση δε μπορεί να
ποινικοποίηση τη δράση
του συνδικάτου
«Μπορεί μία καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου να ποινικοποιήσει μία συνδικαλιστική αγωνιστική κινητοποίηση; Σαφέστατα και ΟΧΙ. Πόσο μάλλον όταν οι λόγοι που οδηγούν σε μία δράση έχουν να κάνουν, όχι απλά με την υγεία αλλά, με την ίδια την ζωή των εργαζόμενων και συνταξιούχων της ΔΕΗ.
Προκαλεί λοιπόν εντύπωση (αλλά συνάμα και πραγματική απογοήτευση), το γεγονός ότι η συμβολική κινητοποίηση του «Σπάρτακου» στο σταθμό των διοδίων Πολυμύλου (τον Αύγουστο του 2011), που είχε σαν «τυπική» συνέπεια την σύλληψη του Προεδρείου για “παρακώλυση κυκλοφορίας”, έληξε με την επιβολή τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης -3μηνης φυλάκισης - για τον Πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα του Σωματείου κατά την εκδίκασή της στις 17/5/2012.
Μάλλον, η Δικαιοσύνη επιθυμεί να επιβεβαιώνει την ρήση ότι «είναι τυφλή» καθώς δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να «δει» τον εξαιρετικά σημαντικό λόγο/αιτία/κίνητρο/σκοπό της κινητοποίησης στην οποία είχε τότε προβεί το συνδικάτο. Μιας κινητοποίησης που “σφραγίστηκε” με την κατηγορία της“παρακώλυσης” τη στιγμή που στο ουσιαστικό μέρος δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα,καμία παρακώλυση, καμία ένταση.
Το μόνο που υπήρξε ήταν η κατανόηση του κόσμου και η υπομονή που επέδειξε στην προσπάθεια ενημέρωσης που έκαναν τότε τα συνδικαλιστικά μας στελέχη, με απώτερο στόχο να φθάσει το μήνυμα της δυσφορίας και αγανάκτησης των ασφαλισμένων του ΤΑΥΤΕΚΩ/ΔΕΗ, στους υψηλά ιθύνοντες.
Όπως και να έχουν τα πράγματα ο «Σπάρτακος», όπως δε πτοήθηκε ποτέ από δικαστικές αποφάσεις, εμπόδια ή δυσκολίες που αντάμωσε στη πορεία του, έτσι και τώρα θα συνεχίσει με δυναμική πάντα διάθεση, χωρίς καμία αρνητική πρόθεση παρά μόνο για το καλό των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και της ίδιας της επιχείρησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News