Dei Energy News

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Συμπαράσταση στους εργολαβικούς εργαζόμενους στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας


Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια Εργατική Αλληλεγγύη εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα και στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στον εργολάβο Ρουμελιώτη!
Οι εργαζόμενοι μετά από μια 24ώρη απεργία συνεχίζουν τον αγώνα τους με επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους αφού παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβρη και επιπλέον δεν τους έχουν καταβληθεί τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα καθώς τα και τα επιδόματα αδείας και την άδεια του 2012!
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν ανέχονται την απλήρωτη ή τη φθηνά πληρωμένη και ανασφάλιστη εργασία και καλούν όλη την εργατική τάξη της περιοχής να συμπαρασταθεί στον αγώνα που ξεκινούν. Να συμβάλουν στην πάλη για την κατάργηση του δουλεμπορίου στους σταθμούς και τα ορυχεία της ΔΕΗ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • Να πληρώσει ο εργολάβος άμεσα όλα αυτά που χρεωστάει στους εργαζόμενους, ειδάλλως να αναλάβει η ΔΕΗ τις εύθηνες της , να πληρώσει η ίδια τους εργαζόμενους και να κηρύξει έκπτωτο τον δουλέμπορο εργολαβο,να σταματήσει αυτή η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας να εθελοτυφλεί και να προστατεύει τέτοιου είδους τυχοδιωκτισμούς
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά  για όλους που εργάζονται στα ορυχεία και τους σταθμούς. Ίση αμοιβή για ίση εργασία.
  • Να τηρούνται κατά γράμμα όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για να μην χάνονται ζωές εργαζομένων την ώρα που βγάζουν το μεροκάματο για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους.
  • Άμεσες προσλήψεις από την ΔΕΗ με μόνιμο προσωπικό που θα απορροφήσουν το εργατικό δυναμικό  από τους εργολάβους, δίμηνα, εξάμηνα. Παράλληλα απομάκρυνση των εργολαβιών εκτός τις τελείως απαραίτητες.
  • Η τρόικα, ΕΕ Δ.Ν.Τ και η εγκάθετη ελληνική  κυβέρνηση έβαλε σκοπό να μετατρέψει ολόκληρη την χώρα σε ένα δουλεμπορικό εργατικό μεσαίωνα. Υποχρέωση όλων των εργαζομένων οπού και αν εργαζόμαστε και με όποιο καθεστώς, είναι να τους σταματήσουμε τώρα.
                                             ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

 πριν ανατρέψουν αυτοί τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας οριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News