Dei Energy News

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Ποιοι κινδυνεύουν να μην επιστρέψουν στο δημόσιο μετά τη διαθεσιμότητα

ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΚΟ
Από τις 25.000 δημοσίους υπαλλήλους που θα ενταχθούν σε
καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος του έτους για ένα οκτάμηνο, οσοι μπορέσουν κατόπιν σχετικής αξιολόγησης και σύμφωνα με τις ανάγκες θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις, αλλά όσοι δεν απορροφηθούν εντός του χρονικού αυτού πλαισίου θα περάσουν οριστικά την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο.
Οπως σημειώνει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Καθημερινή» το προσωπικό υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όσο εύκολα θα μπει στη διαθεσιμότητα τόσο δύσκολα θα βγει από αυτή και θα επιστρέψει σε κάποια άλλη θέση στο Δημόσιο.
Επίσης, όπως σημείωνει η εφημερίδα «Τα Νέα» άγνωστο είναι το μέλλον για τους 1.500 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ-ΤΕΙ, η αξιολόγηση των οποίων θα γίνει από τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και θα μετακινηθούν αναλόγων των προσόντων τους.
Ανάλογη, είναι και η τύχη των 600 υπαλλήλων που εργάζονται σε φορείς που υπάγονται στο υπουργείο Εργασίας και κυρίως σε ασφαλιστικούς φορείς.
Ποιοι γλιτώνουν την απόλυση
Αντίθετα, λιγότερο κινδυνεύουν όσοι έχουν προσληφθεί μέσω σκληρού ΑΣΕΠ, μέσω της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και μέσω γραπτών εξετάσεων.
Το προσωπικό του υπουργείου Υγείας (1.500 άτομα νοσηλευτικό, διοικητικό, παραϊατρικό προσωπικό και 280 ιατροί που προέρχονται από το ΙΚΑ), οι 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί και το προσωπικό που απασχολείτο στις υπηρεσίες που σχετίζονται με την αντιμετώπιση καταστροφών φαίνεται ότι οδεύουν προς διάσωση.
Συγκεκριμένα, οι 1.200 δημοτικοί αστυνομικοί Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, καθώς και περίπου 800 από τους 2.300 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναμένεται να μετακινηθούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης για ανάγκες των σωφρονιστικών καταστημάτων.
Το ίδιο ισχύει και για τους 2.122 εκπαιδευτικούς των τεχνικών λυκείων αφού το 55% αυτών, ειδικότητας όπως νοσηλευτών, γιατρών, οδοντιάτρων και βρεφονηπιοκόμων θα μπορούσαν να καλύψουν άλλα κενά και ανάγκες ενώ από τους υπολοίπους κάποιοι θα μπορούσαν να αποσχοληθούν ως ωρομίσθιοι.
Επίσης, ασφαλείς φαίνεται ότι είναι και περίπου 200 υπάλληλοι από τους 600 του υπουργείου Υποδομών, οι οποίοι διαθέτουν ανώτατους τίτλους σπουδών και απασχολούνταν στην πρώην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων.
Πώς θα γίνει η επιλογή των υπαλλήλων που θα μπουν σε διαθεσιμότητα
Σε πέντε βασικές κατηγορίες χωρίζονται τα κριτήρια αξιολόγησης που περιλαμβάνονται στην Υπουργική Απόφαση που εξέδωσε την ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, βάσει των οποίων θα αξιολογηθούν οι υπάλληλοι που περιλαμβάνονται στις λίστες που έστειλαν τα υπουργεία και θα συμπληρώσουν την τελική λίστα με τους 12.500 υπαλλήλους που θα βγουν σε διαθεσιμότητα μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.
1. Τα τυπικά προσόντα στα οποία περιλαμβάνονται οι τίτλοι σπουδών και η γνώση ξένης γλώσσας που λαμβάνουν 30 μόρια ως ανώτατο όριο. Οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι για να μοριοδοτηθούν θα πρέπει να είναι συναφείς με το αντικείμενο του φορέα που υπηρετεί ο υπάλληλος. Για παράδειγμα, διοικητικός υπάλληλος στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης που διαθέτει μεταπτυχιακό στην αειφόρο ανάπτυξη δεν θα μοριοδοτηθεί για τον δεύτερο τίτλο σε αυτή την πρώτη φάση αξιολόγησης.
2. Η διοικητική εμπειρία (ανώτατο όριο τα 30 μόρια) που συμπεριλαμβάνει την προϋπηρεσία και την υπηρεσία σε θέση προϊσταμένου. Σαφώς ευνοημένοι είναι οι υπάλληλοι που έχουν διατελέσει γενικοί διευθυντές, καθώς όμως και οι νεότεροι υπάλληλοι, αφού λαμβάνουν 5 μόρια για τα πέντε πρώτα χρόνια υπηρεσίας.
3. Ο τρόπος εισαγωγής στο Δημόσιο με 8 διαβαθμίσεις στη μοριοδότηση. Τη μέγιστη βαθμολογία (30 μόρια) λαμβάνουν οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και όσοι έχουν «περάσει» με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Οσοι υπάλληλοι έχουν πετύχει σε διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας, όπου τον πλήρη έλεγχο είχε το ΑΣΕΠ, λαμβάνουν 25 μόρια και οι υπόλοιπες διαδικασίες πρόσληψης που ελέχθησαν από την ανεξάρτητη Αρχή βαθμολογούνται με 20 μόρια.
Τα ΑΜΕΑ , όπως γράφει η ιστοσελίδα real.gr, που έχουν τοποθετηθεί σε οργανικές θέσεις με μοριοδότηση από τον ΟΑΕΔ σε εφαρμογή νόμων που έχουν ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο και οι προσληφθέντες με διαδικασίες όπου στην επιτροπή αξιολόγησης συμμετείχε μέλος του ΑΣΕΠ βαθμολογούνται με 15 μόρια.
Οι γραπτοί διαγωνισμοί που πραγματοποιήθηκαν από υπουργεία κυρίως πριν από το 1994 λαμβάνουν 20 μόρια και όσοι προσλήφθηκαν μέσω επετηρίδας 5 μόρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κατηγορία καταλαμβάνει το 33% της συνολικής μοριοδότησης.
4. Η υπηρεσιακή αξιολόγηση της τελευταίας 8ετίας βαθμολογείται το ανώτερο με 10 μόρια. Για όσους υπαλλήλους δεν βρεθεί έγγραφο αξιολόγησης στον φάκελό τους θα λάβουν μηδενική βαθμολογία.
5. Θα αφαιρούνται έως και 30 μόρια από την τελική μοριοδότηση σε περίπτωση κατά την οποία έχουν επιβληθεί πειθαρχικές ποινές στον υπάλληλο με τελεσίδικες αποφάσεις από τα αρμόδια συμβούλια.

Πηγή:  | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News