Dei Energy News

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ: Να σταματήσει η θυσία εργαζομένων στη ΔΕΗ

                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ 
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΕ/ΔΕΗ 

Η οικογένεια της  ΔΕΗ θρηνεί τον άδικο χαμό  δύο  συμβασιούχων συναδέλφων σε ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ και ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.  Δυστυχώς οι επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις μας, προς την διοίκηση να γίνει πιο υπεύθυνη, σοβαρή  και αποτελεσματική στο τομέα  ελέγχου τήρησης των όρων  υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων  ιδιαίτερα στα Λιγνιτικά Κέντρα  δεν έχει βρει την ανάλογη ανταπόκριση. Η ευσυνειδησία των δύο άτυχων εργαζομένων  να φανούν αντάξιοι των καθηκόντων τους   κάτω από την καθημερινή  πίεση και το άγχος για την επιβίωση τους στη Ελλάδα του μνημονίου, είχε ως οδυνηρή συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους.
Ιδιαίτερα το πρόσφατο  τραγικό συμβάν στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης  αποδεικνύει για άλλη μια φορά  ότι η επικινδυνότητα και η δυσκολία της εργασίας παραμένει σε μέγιστο βαθμό ενώ οι μεγάλες ελλείψεις μόνιμου εργατοτεχνικού προσωπικού δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα. 
Το αίμα και οι ζωές των συναδέλφων μας στη ΔΕΗ  που χάνονται όλα αυτά τα χρόνια, καμία κυβέρνηση και κανένα μέσο ενημέρωσης δεν το ανέφερε και δεν το ανέλυσε στις πραγματικές, τραγικές του διαστάσεις. Σχεδόν ποτέ δεν στάθηκαν δίπλα σε εκείνους που δίνουν και τη ζωή τους για να μπορούν να απολαμβάνουν οι πολίτες το κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΕ/ΔΕΗ  θεωρεί ότι χρέος όσων διοικούν είναι να εφαρμόσουν  πιο αποτελεσματικά  τη νομοθεσία και τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους εργασιακούς χώρους και με την σειρά τους,  οι εργαζόμενοι έχουν την υποχρέωση να μην  αγνοούν αυτούς τους κανόνες.

Η ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ  εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων  εργαζόμενων.
                      
                     Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News